Review

Damn, Honey: we hebben meer van dit nodig

DAMN, HONEY
Damn, Honey
is het antwoord op het veelbesproken boek van Jamie Li. Het was een hevige discussie op Twitter en ik ben blij dat eindelijk iemand het tegendeel durft te vertellen. Eindelijk zijn er eens mensen – vrouwen – die hun mond durven opentrekken om iedereen luidkeels te zeggen hoe het wel hoort. Dat je blij mag zijn met jezelf en dat niemand daar iets anders over te zeggen heeft.

Kijk, ik ben negentien en ik geef eerlijk toe dat ik nog nooit iemand ben tegengekomen die ik de moeite vond om te kussen. Nog nooit heb ik iemand ontmoet waarmee ik dat moment wil delen. En toch was ik even geleden op een feestje, speelden we Never Have I Ever en begon iedereen schaamteloos hun liefdesleven/seksleven bloot te leggen. Toen het héél erg duidelijk was dat ik nog geen slokje had moeten drinken, keek iedereen raar naar me. Vooral het mannelijk publiek. Vooral zij.

Moest ik de dag ervoor niet Damn, Honey (en Body Positive Power) hebben gelezen, zou ik met veel zekerheid tegen mezelf gezegd hebben dat er iets mis met me is. Dat het raar is dat nog geen één jongen écht interesse in me heeft getoond. Dat is nog nooit seks heb gehad.  Maar weet je, who cares? Ik niet, want ik ben gelukkig precies zoals ik ben. En als ik iemand tegenkom waar ik halsoverkop verliefd op word, dan is dat zo. Maar het is niet erg dat ik nog niet met half Brugge ben samen geweest of dat ik gewoon even geen zin heb.

Damn, Honey telt nog geen honderd pagina’s en toch heeft het een grote indruk achtergelaten. Zonder boe of bach, bespreekt het alles wat een vrouw (en ook man moet weten). Het is inspirerend én zet aan om meer over dat onderwerp te lezen. Kijk, sinds ik dat boek heb gelezen heb ik heel veel research gedaan naar andere leuke non-fictieboeken. En ondertussen heb ik al een hele verlanglijst, die ik bij elke speciale gelegenheid voor mezelf ga kopen. Ik wil meer leren én ik wil sterker worden. En boeken zijn altijd mijn manier geweest om dat te doen.

En als laatste: Damn, Honey laat je zien hoe vaak je verkeerd over jezelf dacht of hoe vaak je onwetend kwetsende dingen tegen mensen zei. Dit boek laat je nadenken over wat er om je heen gebeurt en wat er om je heen gezegd wordt. Ik heb sinds ik het boek uitlas al heel erg vaak mijn familie of vrienden vriendelijk erop gewezen dat sommige dingen die ze zeggen fout of zelfs kwetsend zijn. Ik sta sterker in mijn schoenen en ik vind deze sterke Audrey wel heel erg leuk.

Damn, Honey | Marie Lotte Hagen, Nadia van Voorthuizen | Blossom Books | 9789463498029 | Paperback | €5.99 | 92 p.

 

 

3 thoughts on “Damn, Honey: we hebben meer van dit nodig

  1. Wauw wat mooi van je dat je dat durft te vertellen op je blog. Ik ben 43 en al van kleins af aan onzeker want heb niet de perfecte maten en wat mannen mooi vinden alhoewel ik nu wel een schat van een echtgenoot heb blijf ik onzeker over mezelf :ovet hoe ik overkom, over wat ik zeg, over wat ik wel en niet doe, over nee durven zeggen. Je bent een voorbeeld dankjewel en het boek dat ga ik lezen.

    1. Ik vind dat er zo weinig openhartig wordt gesproken over onzeker zijn, dus ik ben heel blij dat deze blog iets voor je heeft betekent! 😉 Lees zeker dit boek of andere boeken over dit onderwerp. Het zorgt ervoor dat je de wereld vanuit een ander perspectief ziet en dat maakt je beetje bij beetje sterker. 😉

  2. Ik lees eigenlijk zelden non-fictie. Als ik het al eens doe dan zijn het meestal knutsel- of kookboeken. Maar om de één of andere reden sprak dit boek me meteen aan toen het uitkwam dus de kans is groot dat ik binnenkort toch eens een uitzondering ga maken. Ik bevond me in exact dezelfde positie toen ik jouw leeftijd had en ben nog steeds heel blij dat ik ondanks mijn gebrek aan zelfvertrouwen wel stevig genoeg in mijn schoenen stond om te wachten tot ik er zelf klaar voor was. Goed dat jij je ook niets laat wijsmaken Audrey. Het is jouw lichaam, jij bent de enige die mag beslissen wanneer je er aan toe bent om die stap te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.