Review

Cruel Beauty | Rosamund Hodge

15839984Auteur: Rosamund Hodge
Uitgeverij: Balzer + Bray
Pagina’s: 342
ISBN: 9780062224736
Samenvatting:
Based on the classic fairy tale Beauty and the Beast, Cruel Beauty is a dazzling love story about our deepest desires and their power to change our destiny.

Since birth, Nyx has been betrothed to the evil ruler of her kingdom-all because of a foolish bargain struck by her father. And since birth, she has been in training to kill him.

With no choice but to fulfill her duty, Nyx resents her family for never trying to save her and hates herself for wanting to escape her fate. Still, on her seventeenth birthday, Nyx abandons everything she’s ever known to marry the all-powerful, immortal Ignifex. Her plan? Seduce him, destroy his enchanted castle, and break the nine-hundred-year-old curse he put on her people.

But Ignifex is not at all what Nyx expected. The strangely charming lord beguiles her, and his castle—a shifting maze of magical rooms—enthralls her.

As Nyx searches for a way to free her homeland by uncovering Ignifex’s secrets, she finds herself unwillingly drawn to him. Even if she could bring herself to love her sworn enemy, how can she refuse her duty to kill him? With time running out, Nyx must decide what is more important: the future of her kingdom, or the man she was never supposed to love.

Mijn mening: 9/10

Even een dankbetuiging! Heel hartelijk dank aan Vanessa van Mijn Brein is een Boekenkast om me eraan te herinneren dat dit boek al 6 maanden ongelezen stond in mijn boekenkast. Wat een goede recensie toch niet kan doen, hé!

Ja, ik had Vanessa’s recensie gelezen en bij haar eerste zin, dacht ik al: ik heb het toch in de kast staan, dus waarom niet? Ja, waarom niet! Dit boek was geweldig en zeker omdat ik een echte fan ben van verhalen en mythes was ik helemaal verkocht. Het boek staat vol met die Griekse mythen die zo harmonieus verweven zijn met Rosamunds eigen verhaal. Ik dacht ik het begin dat die verhalen, bestaande en verzonnen,  heel verwarrend zouden zijn. (Vooral voor mij omdat ik die mythen ken en soms al eens vertaald heb…) In dit geval is Rosamund Hodge er echt echt echt in geslaagd om die mythen een andere draai te geven en ze zo goed ik het verhaal te verwerken dat ik ze niet eens meer zag als oorspronkelijk Griekse mythen. AWESOME

Dus ja, het plot zat goed en Rosamund is écht een geweldige verteller. Ik werd meegezogen tot aan de climax en dat was onbeschrijfelijk. Als lezer was ik zo verrast door mijn gevoelens voor het einde en de manier waarop Hodge het bracht. Terwijl ik het boek aan het lezen ben, heb ik nooit eerder luidop gezegd dat het fenomenaal was. En raar maar waar, ik zocht meteen op als er nog meer van haar te lezen was nadat ik het had uitgelezen. Kortom, dit boek is verslavend.

Maar dan nog eens het feit dat Hodge zo’n geweldige magische en toch levensechte personages heeft gecreëerd, maakt dit boek echt goed. Nyx is een personage die lief kan hebben en toch een beetje vergif in haar hart heeft. Dat, mensen, maakt een personage goed, want een mens kan ook niet alleen lief zijn. Ja, ik was erg geraakt door de oprechte haat en liefde voor haar familie en haar gijzelaar, Ignifex. Alles omtrent die gevoelens is zo goed uitgelegd. Ik weet zeker, ook al ben je het soms niet eens met de beslissingen van het personage, dat je verzoening kunt vinden alleen al door die échte en rauwe gevoelens van Nyx. Petje op voor Rosamund Hodge.

Hodge is een meesterverteller en o wat heb ik genoten van haar vertelkunsten. Ik had zo veel verwachtingen van het boek, maar op een of andere manier zijn ze niet voldaan, maar juist anders overtroffen. Ik had gedacht dat dit echt een stereotiepe retelling van Belle en het Beest ging zijn, maar dat was het niet. Je kon die elementen van het sprookje erin herkennen en toch was het zo veel anders. Rosamund Hodge drukte haar stempel op dit verhaal en wat hou ik van die stempel. Dit was een magisch en volwassen sprookje en ik denk dat ik dit boek niet gauw ga vergeten, want sprookjes vergeet je nooit, toch?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.