Persoonlijk

Confetti, pasta en zo veel meer

Zoals jullie al weten ben ik twee weken geleden 16 geworden en een verjaardag moet gevierd worden, niet? Vandaag kunnen jullie ook mijn Sweet Sixteen een beetje beleven, want ik geef jullie een volledig verslag van een feestje vol plezier en verrassingen!

Ik heb enorm uitgekeken naar die ene avond. De avond waarop ik mijn beste vrienden kon uitnodigen en we de tijd van ons leven konden beleven. Bovendien heb ik nog nooit zo’n feestje georganiseerd en was ik behoorlijk zenuwachtig naar het verloop en het enthousiasme van iedereen. Maar het is zoals ze zeggen: als je bij je vrienden bent, is alles leuk.

Voorbereidingen = ritje naar Ava

Ik ben nogal een meid die gezelligheid boven drukte verkiest, dus mijn feestje was niet vol van luide muziek. Ik had namelijk gekozen voor een vrolijke Italiaanse avond. Niet zomaar een Italiaanse avond, maar eentje vol spelletjes, foto’s en rare verkleedpartijen.

Om het huis toch een beetje feestelijker te maken hebben mijn mama en ik hele leuke dingetjes gekocht in de decoratiewinkel Ava. Ik ging voor een kleurrijk palet, dus bij een van de aankopen hoorde zeker en vast confetti en leuke slingers. Maar we kochten ook iets verschrikkelijk leuk! We kochten namelijk een loper waarop je kon schrijven met krijt! Dus mijn vrienden hebben allemaal iets leuks voor me achtergelaten. Ik ben van plan op het doek op te hangen in mijn kamer als een mooie herinnering!

Mijn mama, de keukenprinses

Voor de Italiaanse avond hebben we tal van kookboeken gelezen en heel wat receptjes uitgeprobeerd. Maar er was toch één kok die er uit sprong. Alle receptjes die we gemaakt hebben komen namelijk uit het boek De Italiaanse Bakker Thuis van Gino D’Acampo. In zijn boek staan heerlijke en simpele Italiaanse recepten die even Italië in je keuken kunnen toveren. Natuurlijk heb ik ook wat gekookt, maar het grote applaus moet eigenlijk naar mijn lieve mama gaan die de hele dag in de keuken heeft gestaan. Dus mams: dank je! Ik hou van je!

Het fantastische cadeau ever en mijn creatieve vrienden

Om te beginnen had ik bij mijn uitnodiging geschreven dat de uitgenodigden eventueel verkleed mochten komen. Ik had eigenlijk niet gedacht dat mijn vrienden het dan ook echt zouden doen. Om mij te verrassen hadden ze een geheime dresscode afgesproken. Helaas voor hen was ik het de avond voor het feestje al te weten gekomen, maar dat verpestte het geheel helemaal niet! Mijn vrienden hadden besloten om met z’n allen in een dierenonesie te komen, uitgezonderd één, want die had zijn handgemaakt Assasin’s Creed-pak aan. Het kon dus niet beter, of dat dacht ik toch…IMG_0974

Cadeaumomentjes zijn geweldig. Zowel voor degene die het cadeautje krijgt als voor degene die het cadeautje mag geven. Mijn vrienden hadden al lang voor mijn feestje besloten wat ze voor me gingen kopen en natuurlijk hebben ze erg geen moment aan voorbij laten gaan om mij nieuwsgierig te maken. Maar het moment was daar en ik pakte een klein cadeautje uit. In het pakje zaten instafilms voor een polaroidcamera. Ik dacht eerst: “Huh?”, want ik heb helemaal geen Polaroid. En toen kwam dat andere cadeau met daarin een knalgele polaroidcamera! (AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH) Dat wordt dus een polaroidmuur!IMG_0975[1]

Audrey staat bekend om haar creatieve verrassingen

Naast de loper waar je lieve dingen op kan schrijven, had ik nog veel meer in petto! Tussen het hoofdgerecht en het dessert, moet er toch wat leuks gedaan worden niet? Ik had dus wat leuke spelletjes en momentjes voorzien voor mijn gasten!

Als eerste speelden we een spelletje die ik zelf bedacht heb. Ik had namelijk van iedereen die aanwezig was een filosofisch zinnetje opgeschreven die het karakter of de hobby’s heel goed beschreef. Het was de bedoeling dat de gasten raadden wie er beschreven werd. Dat spelletje was echt de max, want soms waren de personen echt heel moeilijk te raden!

Het tweede spelletje die we speelden, is er eentje die niet mag vergeten worden op gezellige etentjes! Wie ben ik? is de absolute sfeermaker en zeker door de rare personages die ik had uitgezocht. Een paar voorbeelden zijn: Jezus, onze leerkracht Nederlands, Samson,… Sfeer gegarandeerd, dus!

Toch waren deze spelletjes niet alles wat ik voor mijn vrienden had voorbereid. Ik had namelijk ook nog mysterieuze fotokadertjes voor ieders bord gezet. Toen ik verkondigde waarom ze er stonden, was iedereen extatisch! Ik wou namelijk dat iedereen een herinnering zou hebben aan mijn feestje, dus had ik een heuse fotobooth gemaakt. Met een varkenssnuit, boa, mini-hoedje, Harry Potter-bril en zo veel meer maakten we de gekste foto’s. Na de paasvakantie ga ik dus voor iedereen een mooie foto hebben die ze later in hun kamer kunnen ophangen!

Aan alle leuke feestjes komt een eind

Na nog wat gek dansen op High School Musical, arriveerden de eerste oudertaxi’s. Jammer, want ik had het gevoel dat we nog wel een paar uur langer de boel op stelten konden zetten. Toen uiteindelijk iedereen vertrokken was, kon ik niet geloven dat ik zo’n fantastische avond achter de rug had. Het feestje was precies hoe ik had gehoopt, gezellig en een beetje zoals ik: gek.  Ik ben gelukkig gaan slapen en ik denk dat het gevoel nog even zal meeslepen. Niet dat ik dat erg vind.

Hoe was jullie Sweet Sixteen?

6 thoughts on “Confetti, pasta en zo veel meer

  1. Klinkt als een supertof feestje 🙂 Mijn Sweet Sixteen was vooral dat concert van P!nk, zoals ik je al eerder heb verteld. Volgende week heb ik zelf ook een etentje met mijn vrienden als een soort van belated B-Day party. Dat wordt ook onwijs gezellig 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.