Review

Confess van Colleen Hoover was een magisch pareltje

ConfessEt si la vérité faisait plus mal que le silence ?

Auburn Reed a des plans très précis pour son avenir, et elle ne laissera personne se mettre sur son chemin.

Lorsqu’elle franchit la porte d’une galerie d’art à Dallas pour un entretien, elle s’attend à tout sauf à l’irrésistible attraction qui la pousse vers Owen Gentry.

Cet artiste énigmatique semble avoir beaucoup de choses à vouloir cacher à tout prix. Pour tenter de découvrir ses secrets les plus intimes, Auburn va baisser toutes ses barrières, pour comprendre qu’elle risque bien plus gros qu’elle ne pensait.

Elle n’a qu’une solution : s’éloigner d’Owen au plus vite. Mais la dernière chose que souhaite Owen, c’est la perdre. Pour sauver leur relation, il devra tout confesser. Mais parfois, les mots peuvent être bien plus destructeur que la vérité…

Mijn mening: 8.5/10

Colleen Hoover is een van de meest bekende New Adult-schrijvers. Samen met Jennifer Armentrout deelt ze de kroon van NA-koningin. Een paar weken geleden ging ik wat spulletjes in de kringloop afgeven, maar ik kan nooit weer weggaan zonder eens langs de boekenafdeling te zijn gepasseerd. Daar ontdekte ik een prachtexemplaar van de Franstalinge versie van Confess. Perfect voor mijn Franse opdracht die ik over een paar weken had.

Als je een Frans boek leest en de taal nog niet helemaal beheerst, is de leeservaring heel wat anders. Dat heb ik zeker de afgelopen jaren al ontdekt. Ook is Confess redelijk dik, dus ik had wat schrik of ik het wel zo leuk zou vinden als Colleens voorgaande boeken. Maar ik begon aan pagina één en meteen merkte ik dat ook in het Frans Colleens schrijfstijl heel luchtig is. Het boek (ook al was het Frans) las zo vlot weg!

Ik hou van New Adult-boeken, vooral omdat de personages altijd zo gedetailleerd en levensecht zijn. Colleen Hoover is dan ook niets voor niets de koningin van New Adult. Auburn Reed en Owen Mason Reed (Ja, OMG!) zijn echt geweldige personages. Ze hebben zoveel gevoelens in me los gemaakt en ik weet nog steeds niet of ik er helemaal uit ben wat ik voor ze voel. Ik het begin voelde je al aan dat ze heel wat geheimen hadden en de manier waarop Colleen Hoover ze heeft geopenbaard is echt noemenswaardig. Ik heb zo gehuild!

Ook vond ik het een leuke toevoeging dat de echte schilderijen waar de personages het vaak over hadden (want Owen is een schilder) ook écht in het boek stonden afgebeeld. Het is geen geheim dat elk mens van prentjes houdt, maar hier in het boek had het dan ook echt een meerwaarde. Ook was het tof  dat je in het midden van het boek nog eens alle schilderijen in kleur kon zien waardoor je echt dezelfde gevoelens kreeg als Auburn.

Naast de personages is de plot heel belangrijk in een NA-roman. Het mag niet te zoetsappig en oppervlakkig zijn. Het moet gewoon gevoelens in je losmaken en je verrassen. En dit wist Colleen Hoover weer te doen. Ik verklap niets, maar ik zeg je: je ziet het niet aankomen. En wanneer het gebeurt, ga ja alleen nog maar meer huilen.

Confess was een prachtboek in het Frans. Dus ongetwijfeld ook in het Nederlands waarin het vertaald is als Oprecht. Het boek zat geweldig in elkaar, het maakte gevoelens bij me los en ik heb gehuild. Meer moet dat niet zijn. Ik kijk dus met hart en ziel uit naar Nooit meer dat binnenkort verschijnt.

Confess (frans)| Colleen Hoover | Pauline Vidal | New Romance | 978 2 298 11240 5 | 347 p.

2 thoughts on “Confess van Colleen Hoover was een magisch pareltje

  1. Wat knap dat je in het Frans hebt gelezen! En zoals je al zei, in het Nederlands is dit boek net zo mooi. 🙂 Wist je trouwens dat er ook een serie van dit boek is gemaakt. Ook zeker de moeite waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.