Book Nerds

Boekenbeurs 2019 | De YA-evenementen in een lijstje

Op 29 oktober is het weer zover: de Boekenbeurs in Antwerpen gaat dan weer van start en er zal (hopelijk) weer heel wat leuks te beleven zijn. Hou jij van YA en heb je geen zin om de planning helemaal af te zoeken? Wel, ik maakte voor jou een lijstje met alle leuke YA-relateerde evenementen op de Boekenbeurs!

donderdag 31 oktober 2019

Leesclub Meer gelukkig dan niet

Deze leesclub wordt georganiseerd door mezelf op de Clavis-stand. De leesclub staat helemaal in het teken van het debuut van Adam Silvera dat onlangs bij Clavis verscheen. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je in via dearbooknerdbookclub@gmail.com. Je kan hier ook een toegangsticket voor de Boekenbeurs aanvragen. om 17u – Clavis-stand

YA-nocturne door Clavis en Dear Book Nerd Book Club

Op 31 oktober is het ook nocturne op de Boekenbeurs en dan is het extra leuk om de Boekenbeurs te verkennen. Vanaf 19u kan je bij de stand van Clavis terecht voor een gratis nocturne helemaal in het teken van Young Adult. Inschrijven is niet nodig! Zie hieronder de planning van de nocturne.

zaterdag 2 november 2019

Leesclub Magical Stories | Het meisjesmanifest

Om 10u30 kun je leesclub van Magical Stories bijwonen op het Rode Podium. Het staat helemaal in het teken van Het Meisjesmanifest van Carlie van Tongeren. Inschrijven via magicalstories@outlook.be

Dalilla Hermans & Jozefien Daelemans over body bullshit.

Opiniemaakster Dalilla Hermans interviewt auteur en Charlie Magazine oprichtster Jozefien Daelemans over de 101 ongeschreven regeltjes waar je aan moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt. Jozefien Daelemans vertelt op een verhelderende manier waar al deze regeltjes vandaan komen en waarom ze in feite bullshit zijn. Om 11u30 in het Open Boek.

Zondag 3 november 2019

Een kijkje in het hoofd van een Young Adult-auteur

Onze Young Adult-auteurs Tine Bergen, Nico De Braeckeleer en Bjorn Van den Eynde vertellen jullie graag wat meer over hun boeken: hoe komt een YA-verhaal tot stand? Hoe maak je een personage? En hoe zorg je ervoor dat je lezer het boek niet meer kan wegleggen? Dat en nog veel meer kom je te weten tijdens het interview! 15:30 – 16:30Ā in het Kinderpaleis.

zaterdag 9 november 2019

Leesclub Magical Stories | de dader

Om 16u kan je bij Clavis een leesclub bijwonen van Magical Stories. Ze lezen deze keer De Dader van Antonia Michaelis. Inschrijven via magicalstories@outlook.be

zondag 10 november 2019

YA-bijeenkomst van Blossom Books over vertalingen en YA-boeken

Heb je al altijd eens willen zeggen waarom vertalingen in Vlaanderen soms niet tot z’n recht komen? Wel, schuif aan de tafel met Myrthe Spiteri (Blossom Books), Maria Postema en een heleboel andere Vlaamse lezers. Kom om 15u naar het Atelier op de Boekenbeurs en laat van je horen! Inschrijven niet nodig.

Ik ga zelf alleen op 31 oktober en 10 november! Hopelijk komen we elkaar dan eens tegen! Naar welke evenementen ga jij op de Boekenbeurs?

6 thoughts on “Boekenbeurs 2019 | De YA-evenementen in een lijstje

  1. Oh, dat is een handig overzicht. Dan blijkt er toch nog wat meer op de planning te staan dan ik dacht voor het YA-publiek. Ik kom normaal sowieso op 7 november naar de Boekenbeurs en ik hoop ook op 10 november te kunnen komen. Als het lukt probeer ik er aan te denken om je een berichtje te sturen zodat we ergens kunnen afspreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.