Book Nerds

BLOGTOUR | Wat als ik een tovenares zou zijn?

Yes! De blogtour rond Vogelvrij van Sebastien de Castell is al even bezig, maar vandaag op 5 september mag ik ook mijn steentje bijdragen aan de geweldige reeks artikelen die al geschreven zijn de afgelopen week. En ik ga natuurlijk ook een speciale vraag beantwoorden: wat zou ik doen al ik een tovenaar zou zijn zoals Kellen in Vogelvrij?

Om jullie toch wat wegwijs te maken, ga ik mijn gevoelens over dit boek in drie puntjes met jullie bespreken. Later deze maand komt er nog een volledige en uitgebreide recensie aan, maar vandaag laat ik jullie de highlights zien:

 1. Vogelvrij is het boek dat mij in het begin helemaal niet wist te verrassen, maar dan ook echt niet. Ik had moeite om in het verhaal te komen én gaf echt niet om het hoofdpersonage Kellen.
 2. Vogelvrij is waarschijnlijk het boek dat me uiteindelijk het meest verrast heeft dit jaar. De laatste honderd pagina’s waren zenuwslopend, ontzettend goed geschreven én eindelijk zaagde Kellen niet meer. Ja, de Castell, je hebt me ontzettend verbaasd en daar ben ik je heel dankbaar voor…
 3. Jongens (en nu bedoel ik echt jongens): dit is het boek die de YA-wereld echt eens nodig had. Dit boek heeft een sterk mannelijk hoofdpersonage, is goed geschreven én is bovendien heel erg uniek.
Geen Harry Potter met zijn toverstokje

Natuurlijk moet ik jullie ook nog vertellen hoe de magie van de Jan’Tep (de magiërsclan van Kellen) werkt, ZONDER voor jullie het boek en al de verrassingen de verpesten. Ik doe het weer in mijn nu zeer befaamde drie puntjes:

 1. De Jan’Tep magiërs gebruiken geen toverstok.
 2. Ze hebben een oase (van magie) nodig om daar hun krachten uit te putten.
 3. Om te kunnen ’toveren’ moeten ze héél erg geconcentreerd zijn, want ze moeten woorden perfect uitspreken én de perfecte somatische vormen met hun handen kunnen vormen. Innerlijke rust is dus heel belangrijk.

3.pngZoals je ziet: een Jan’Tep magiër kan nog wat leren van Harry Potter. 😉

Audrey als magiër…

Blijkbaar is er geen vrouwelijke vorm van het woord ‘magiër’, dus ik zal mezelf als eerste nobele daad heks of tovenares dopen. Maar dan moet ik natuurlijk kiezen of ik graag een heks zoals in Harry Potter wil zijn of als ik liever en Jan’Tep tovenares word. Moeilijke keuze…

Ik denk dat ik wel een goede Jan’Tep tovenares zou zijn. Ik hou wel van die innerlijke rust die je nodig hebt om magie te beoefenen. Je moet uren mediteren (nou ja, niet altijd) en je kan ook soms machtige formules gebruiken als je gewoon héél veel wilskracht hebt. Dat betekent natuurlijk dat de magie die je gebruikt wel heel veel zegt over hoe je vanbinnen bent…1.png

Aan de andere kant ben ik wel heel erg (dat is zacht uitgedrukt) fan van de magie in de Harry Potter-wereld. Vliegende bezemstelen, zwaaiende toverstokjes en sterke Latijnse formules. Tja, daar wordt een tegenstander pas echt bang van. Ik hou ervan dat je in deze wereld ook heel veel moet oefenen en de juiste bewegingen moet maken met je toverstokje. Maar gelukkig moet je niet eerst helemaal zen zijn als je voor Voldemort staat en bijna van je stokje gaat. Een groot voordeel, dat zeker!

Mijn voorkeur gaat dus eigenlijk echt wel uit naar de magie van de Harry Potter-wereld. (Lees verder en dan weet je meteen waarom…) Desondanks heeft de Jan’Tep-magie wel een grote indruk achtergelaten. Het is zo uniek, anders dan anders. Wel niet echt praktisch, helaas.

Helaas werkt de toverstok die ik op het internet heb gekocht niet…

Dat is zeer erg jammer en ik denk dat velen van jullie daar al even vaak om gehuild hebben… Maar hoe zou het zijn om echt te kunnen toveren? Durf je even mee te dromen?

2.png
Dit zijn de meest dromerige figuurtjes die ik heb. Ze zijn helemaal handgemaakt door mijn mama en wat mij betreft bezitten zij de grootste magie.

 

 1. Ik zou mijn zware verhuisdozen niet meer helemaal naar de derde verdieping te hoeven sleuren. (Tja, deze spreekt voor zich…)
 2. Dan moet ik wel een Harry Potter-party organiseren met de leesclub…
 3. Mijn kamer kan in één zwaai gepoetst worden. (Stel je dat eens voor!)
 4. Ik hoef niet meer hopeloos te zoeken naar de lichtknop in mijn kamer. Ik zeg gewoon lumos…
 5. Ik kan mijn allerprachtigste spiegel die mijn kat vorige week vernield heeft, meteen herstellen. (Ja, daar heb ik heel hard om gehuild…)
 6. Ik kan mezelf meteen naar school transporteren. (Dames en heren, dat is een halfuur langer slapen!)
 7. Ik kan dan gewoon mezelf naar alle geweldige boekeneventen in Nederland én Amerika transporteren.
 8. Kan ik de afwas in één zwaai doen.
 9. Dan kan ik op een of andere stoute manier mijn idiote lessenrooster veranderen…
 10. Dan had ik een zeer mooie geweldige (werkende) toverstok.

Wat zou jij doen als je kon toveren?

 

 

 

1 thought on “BLOGTOUR | Wat als ik een tovenares zou zijn?

 1. Pssst Audrey … puntje zes klopt niet helemaal hé. Naar Hogwarts moet je nog steeds de trein nemen. 😉
  Ik zou zelf mijn boekenkast betoveren zodat er meer boeken in passen zonder dat ik extra kasten of planken moet kopen. Hermione wil me zeker wel even uitleggen hoe zij dat op haar tasje heeft toegepast. Oh en huishoudelijke klusjes met een simpele zwaai van mijn toverstaf lijkt me ook heerlijk. Op die manier heb ik veel meer tijd om te lezen, bloggen én knutselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.