Book Nerds

Blogtour | Phobos van Victor Dixen (+verrassing)

Normaal gezien verwacht je bij blogtours een gewone alledaagse recensie. Maar vandaag heb ik een geweldige verrassing voor jullie! Misschien herinner je je nog een speciale foto van mij voor de camera? Wel, vandaag kan ik je buikgevoel bevestigen! IK HEB GEVLOGD SAMEN MET DE GEWELDIGE MARCIA!

Marcia van de sciencefiction blog Oog op de Toekomst en YouTube-kanaal, Boekvinder, is een heldin in video’s maken. Echt, ik zou het niet kunnen. Alle credits voor het in elkaar zetten van het geweldige filmpje gaan dus naar Marcia. Ik kom er alleen even met mijn hoofd in voor (en heb ook wat voor ideetjes gezorgd natuurlijk).

Met deze geweldige video mag ik dus mijn allereerste blogtour afknallen! In de 3 minuten en 43 seconden vertellen Marcia en ik wat we nu eigenlijk van het oorspronkelijk Franse boek, Phobos vonden. Benieuwd naar mijn eerste video op The Confession of a Book Nerd? Dan kun je die hier in première aanschouwen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZhV64ZHroJI

Heb je toch niet zo’n zin om een video te kijken? Dan vind je hieronder een korte recensie van het boek!

PhobosIk begon aan pagina een en was verbaasd dat dit boek zo luchtig en vlot was geschreven. Victor Dixen schrijft echt geweldig en verslavend! En hij heeft mij verslaafd gemaakt aan zijn serie. Door zijn wisselende perspectieven (waaraan in het begin wel even moest aan wennen) werd in zo gezogen in de verhaal over Léonor en haar medepassagiers die elk maar een paar maanden hadden om de ware liefde te vinden op hun ruimteschip. (Zou ik ook wel willen, by the way…)

Dit hele boek was dus net als een realityreeks: verslavend, zoetsappig en toch weer diepgaand. Ik hield ervan dat de schrijver soms uit het camerastandpunt vertelde en hij dus echt die cliché close-ups vertelde. Het was dus net alsof ik het hele verhaal op een schermpje, net als de rest van de wereld in het boek zelf. Plus, ik heb altijd ruimteschepen moeilijk kunnen inbeelden. Gewoon omdat het niet echt iets is wat je dagelijks tegenkomt. In Phobos had ik daar echter geen moeite mee, want net als in een echt programma kun je plattegronden, kaartjes, tabelletjes en zelfs songteksten bekijken om het zo levensecht mogelijk mee te maken.

Met alle gevolgen van dien voor dit meisje (die de 7 seizoenen van Castle, de tv-serie, in ongeveer 2 maanden heeft uitgekeken): het boek was in een dag uit. Ja, ik wens echt dat ik trager had gelezen. WANT HET EINDE EN HET BOEK ZELF! Ik had het absoluut niet erg gevonden als dit boek 400 pagina’s meer telde, want dan zou ik niet zo geschreeuwd hebben bij de laatste paragraaf. Hoef ik je dan nog meer te vertellen over hoe goed ik het boek vond? Dat dacht ik ook! Bel, ren fiets dus zsm naar de dichtbij zijnde boekenwinkel en koop dit boek die je meeneemt naar de ruimte en je helaas met een ‘licht’ gebroken hart weer afzet op Aarde.

Op deze geweldige blogs vind je deze week leuke artikelen over het boek!

Dinsdag – Daisies on Bookshelves

Woensdag – Zwartraafje

Donderdag – Oog op de Toekomst

Vrijdag – Mijn brein is een boekenkast

 

Met grote credits aan Marcia! En heel erg bedankt aan L&M Books en Hebban voor het geweldige boek Phobos!

10 thoughts on “Blogtour | Phobos van Victor Dixen (+verrassing)

  1. Ik hou niet zo van recensiefilmpjes maar voor jullie twee maak ik graag een uitzondering 😀 Leukkkk! Jammer dat ik de digitale versie las, want daarin zaten geen tekeningen 🙁

  2. Je hebt het er goed van afgebracht in je eerste vlog hoor Audrey. Ik vind je alleszins spontaan overkomen en dat vind ik al een prestatie op zich. Zelf zou ik waarschijnlijk allemaal dingen door elkaar beginnen te halen van de zenuwen. Ik had echt problemen met het ebook. Mijn ereader kon alleen de even bladzijden terugvinden én zo’n half boek is natuurlijk niet interessant. Gelukkig kwam het fysieke materiaal op tijd aan.

    1. Oei! Dat is best wel irritant. eReaders zijn soms niet zo handig als ze zeggen. Eigenlijk viel het wel mee zo’n filmpje maken, want we hadden van voordien een soort script gemaakt. Zo hadden we dan niet zoveel problemen… Nou ja, we hadden er wel een beetje hoor! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.