Persoonlijk

Blogstruggles

Weet je, op een bepaald moment in je schoolcarrière heb je het een beetje moeilijk. Vooral als het om plannen gaat en hobby’s te hebben waaraan je heel veel tijd besteedt. Als blogger ben ik dus stiekem een beetje jaloers op bloggers die 5 artikels per week kunnen publiceren, maar ik weet gewoon dat ik als bijna 16-jarige scholier dat meestal helemaal niet kan halen. Je kunt misschien al raden waarom.

Deze post is dus eigenlijk een kleine verontschuldiging omdat ik de afgelopen 2 weken wat minder consequent geblogd heb. Als je nog naar school gaat, is het echt enorm druk om over vanalles te kunnen bloggen en bovendien nog eens te lezen. Ik heb meestal gedaan met school om 16u30 en dan moet ik nog beginnen studeren en taken maken. Plus, ik volg dan ook nog eens een redelijk zware richting waar ik het beste uit mezelf wil halen, dus tijd zat is er niet echt.

Ja, het is allemaal een beetje moeilijk te combineren, maar ik doe zo goed mogelijk mijn best om nog steeds even leuke artikels te schrijven voor jullie en vooral voor mezelf. Ik hou van bloggen en ik zie mezelf niet stoppen. Toch heb ik op dit moment wel even de struggles die andere bloggers misschien ook wel eens herkennen. Ik wil net als bij mijn studie het beste van mijn blog maken en zo’n leuke ideeën uitwerken dat dat soms wel heel moeilijk wordt. Hopelijk zijn jullie niet echt teleurgesteld in deze Book Nerd.

Als blogger en lezer verkies ik altijd kwaliteit boven kwantiteit en dat probeer ik ook een beetje na te streven hier op mijn blog. Er verschijnt dan wel geen artikel elke dag, maar bij ik elk artikel die ik schrijf, probeer ik het beste van mezelf te geven. Nu het krokusvakantie is en ik mijn batterij weer kan opladen, ga ik proberen om wat meer te plannen. Ik heb namelijk een goed voornemen gemaakt dat ik een planner ga kopen in de Hema. (Strak plan, niet?) Het is vakantie voor de meeste scholieren in België en ik ga er zo van genieten. Ik ga er vooral weer van genieten om mijn blog-en leesflow weer op te pakken.

liefberichtje
Ik weet het Marcia, ik weet het…

Hopelijk, als je dus merkt dat als mijn blog even wat minder nieuwe artikels publiceert, dan kun je de schuld geven aan mijn schoolwerk. Ik geef het er vooral de schuld aan en ik voel me soms echt slecht als ik weer een dag oversla om iets te publiceren. Maar dan wordt ik weer helemaal happy als ik jullie comments lees en ik even heb kunnen mee twitteren bij #vraagheteenboekblogger van Zon en Maan!

Zijn er hier dus lieve bloggers die misschien wat tips hebben om bloggen en die drukke schooldagen te combineren? Laat dan gerust een comment achter, want tips zijn altijd welkom!

P.S: ik ben ook bezig met iets top secret te organiseren, dus de stress komt daar vast en zeker ook vandaan… Gezonde stress weliswaar, want AAAAAAH ik kan niet wachten tot ik het jullie kan vertellen!

20 thoughts on “Blogstruggles

 1. Audrey jij bent gewoonweg keigoed bezig, of je nu één keer per dag, per week of per maand blogt! 🙂 Ik kan heel goed begrijpen dat het moeilijk combineerbaar is met school, pfff ik krijg al snel als ik eraan denk :-p Dat had ik vroeger echt niet gekund (tenzij ik een jaartje zittenblijven niet erg had gevonden, haha). Dus denk vooral aan je verwezenlijkingen (je hebt een blog, je organiseert keicoole shizzle!) en niet aan “tekortkomingen” naar je blog toe qua frequentie of weet ik veel wat: school gaat voor en los daarvan doe je massa’s toffe dingen! 🙂

  1. Aah, bedankt Vanessa! Dat doet me echt zo veel plezier! Ik vind het ook leuk dat je zo enthousiast bent over alle dingen die ik doe! Weet je, ik denk dat ik alles organiseer voor zo’n leuke en dankbare comments zoals die van jou! Heel erg bedankt voor de steun (dat doet me heel veel) en ik kijk er zo naar uit om je weer te zien! ?

 2. Ik denk dat je vooral het ‘moeten’ moet proberen los te laten. School gaat voor en je blog is en blijft een hobby. Je blog is bovendien goed zoals hij is – dat heeft niets te maken met de frequentie waarin je post. Ik lees jouw blogs altijd met veel plezier en dat maakt het wachten waard!
  Zelf probeer ik dagelijks te bloggen – want momenteel heb ik gewoon veel vrije tijd -, maar wanneer ik een keertje geen tijd/zin heb, dan sla ik gewoon een dagje (of meerdere..) over. Niemand die dat merkt, behalve ikzelf 😉
  En jeeej! Mijn tweet staat in je blog 😀

  1. Haha, jep hij staat erin, want ik vond het echt een heel leuk compliment! ?
   Plus, jij bent ook lief!
   En over dat moeten: ik vind niet echt dat anderen mij verplichten, maar ik vind dat ik zelf een beetje een balans moet vinden. = geen redenen zoeken om niets te publiceren… ?

 3. Het is zo onwijs herkenbaar dit! Maar ik heb me er maar bij neergelegd en sowieso geen vast blogschema gemaakt, dat werd mij te veel. Ik blog als ik wil bloggen en als ik echt even nergens tijd vandaan kan halen, dan komt er niets online of enkel een quote of gedicht of liedje waarvan ik er al standaard een paar klaar heb staan in mijn concepten. Voor als. Heel veel succes met school! Xoxo

  1. Ja, ik heb ook zo’n concepten-lijstje en op bepaalde dagen kan ik blijven schrijven, maar ik denk dat ik misschien zo’n schema moet hebben zodat ik al mijn Posts niet uit het ook verlies. Toch is het me al de hele tijd gelukt om telkens maar een week vooruit te plannen. Helaas is het toenemende werk voor school niet echt handig, dus die plannen klinkt geweldig!

 4. Aaah Audrey, dan hoef je toch geen sorry te zeggen? Ik lees je blog met veel plezier, en dat doe ik nog steeds als je af en toe een dagje overslaat! Ik weet namelijk precies hoe je je voelt, en ik weet dat ik het volgend jaar ook moeilijk ga krijgen met een gymnasium NT-NG profiel. Daar komt nog bij dat ik een enorme perfectionist ben…
  Onthoud vooral dat bloggen een hobby is en dat je niks moet!
  PS, bedoel je die deskplanner van de Hema? Die werkt heel erg goed!
  PPS, je maakt me ontzettend nieuwsgierig met je top secret plannetje!

  1. Hier ook een perfectionist! ??
   Bedankt voor je lieve comment! Ik lees echt graag dat mijn lezers plezier beleven aan mijn blogjes, want meestal kan je het niet heel goe inschatten! Ik ga zeker en vast die HEMA planner kopen als je zegt dat die heel goed werkt! Deze blogger heeft er nood aan, denk ik! ?

 5. Op het begin van mijn blogcarrìère heb ik hier ook erg veel last van gehad: veel willen publiceren, maar eigenlijk de tijd er niet voor hebben. Dit heb ik proberen los te laten, want soms gaat het niet lukken en bloggen moet leuk blijven én dat is het niet als het een verplichting wordt. Veel mensen lezen jouw blog met plezier en dat blijven ze doen (hier hoor ik zeker bij) ook al publiceer je niet elke dag. Ik kom gewoon terug. <3 Heel veel succes met school.

 6. Beter goede en leuke blogposts die je iets minder vaak plaatst dan dat je elke dag wat plaatst en helemaal in de stress zit of wat moet afraffelen. Ik kom ook sowieso aan veel minder posts dan op jouw blog, dus ik vind dat je super goed bezig bent! Ik had helemaal niet door dat het veel langer duurde. Je moet gewoon schrijven wanneer je tijd en zin hebt, bloggen is voor je lezers maar in eerste plaats voor jezelf!

 7. Ik weet precies wat je bedoeld! Ik zit dan aab de universiteit, maar soms moet ik daar al zo veel voor + huishouden + fysiotherapie dat ik gewoon niet weet waar ik de tijd vandaan moet halen.. Naast dat ik een gigantisch chaotisch persoon ben (hallo, adhd) is het soms gewoon niet haalbaar. Het gaat erom dat je het leuk vind en mensen vinden het echt niet erg 🙂

  P.s. Ben al bang voor volgend college jaar start dan aan een dubbele master *ieeekk*

 8. Hey Audrey daar hoef je niet van wakker te liggen hoor. Ik weet dat ik zelf veel posts publiceer maar ik heb er ook meer tijd voor. Bij mij helpt het vooruitplannen heel veel. Als ik een goede dag heb kan ik ineens een aantal blogposts uitwerken en op de planning zetten en dan heb ik nadien weer wat meer tijd om te lezen. Ik voel me ook niet verplicht om dagelijks iets te posten – maar tot nu toe heb ik gewoon nog steeds teveel ideetjes om uit te werken. Nu maar hopen dat de mensen mijn blogposts niet beu worden. 🙂

  1. Ik denk dat ze ze zeker en vast niet beu worden! Ikzelf ben nu ook met zo’n planning begonnen en ik hoop dat het wat meer regelmaat in mijn bloggen brengt. Zelf vind ik het namelijk niet leuk als ik niet frequent blog… ?

 9. Heel herkenbaar! Ik ben het afgelopen weekend flink ziek geweest waardoor ik ook minder heb geblogd. Wat ik zelf vaak doe is vooruit plannen. Ik schrijf vaak meerdere posts op een dag, maar die verdeel ik dan over verschillende dagen. Ik vind dat zelf wel heel handig.
  Maar denk maar zo: school komt op de eerste plaats en echte trouwe lezers zullen je blog toch wel blijven volgen ook al post je wat minder vaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.