Book Nerds

Best Of YA-event met Kiera Cass


Whoehoee!! Zondag was het het Best Of YA-event! Wat had ik naar 2 november uitgekeken… Ik had jullie een verslag beloofd, dus als je er niet bij was, kun je al mijn belevingen hier lezen.

 

 

8.00
Ook al begon het event maar om 15.30, toch moest ik vroeg opstaan. 🙁
Want als je in Brugge woont, moet je vroeg vertrekken…

11.00
Samen met mijn vriendin zat ik op de achterbank toen we A’dam binnenreden. Spannend! Het was nu mijn derde keer in A’dam, ik was al eerder naar de Huwelijksreceptie van Tahereh Mafi en Ransom Riggs geweest. Nou ja, sommige mensen verklaren me waarschijnlijk gek, want drie uur  in een auto rijden voor een schrijfster… WHO CARES!

12.00
We aten lekkere pizza in een Italiaans restaurant op het Leidse Plein… MMM
En na ons smakelijk eten deden we als dessert alle boekenwinkels die in de winkelstraat van A’dam te vinden waren. Gelukkig heb ik me een beetje kunnen inhouden want ik heb nog een stapel boeken die in nog moet lezen.

14.55
Ik dacht echt dat we te laat zouden komen… Het voetpad was echt eindeloos lang! Ik was echt in paniek, stel dat ik nou iets gemist zou hebben!

15.15
Fuwww! Niets gemist, er waren nog veel mensen aan het binnenstromen.

15.16
Ik was erg verrast hoe mooi alles versierd was. Posters her en der, de fotodoos en alle mooie lichtjes waren prachtig! Ik vond het ook fantastisch dat er zoveel mensen aanwezig waren: sommige waren in gala-stijl gekleed, anderen hadden een tiara aan. Helaas zag ik er zelf niet zo mooi uit, want ik had een uur in volle wind gesprint.
Maar wie lette op mij?

15.20
Eindelijk begon het Best Of YA-event! Het werd gepresenteerd door Bart Boonstra, beter bekend van Nickelodeon. Hij zei hoe het event zou verlopen en eindelijk kwam Helen Vreeswijk op het podium. Wisten jullie dat Helen ongeneselijke borstkanker heeft? En toch kwam ze naar het event om haar nieuwste boek te promoten. RESPECT!

Bart vroeg een aantal vragen aan Helen die ik heel interessant vond: Hoe schrijf je zo’n thriller? en Op wat zijn jouw boeken gebaseerd?
Haar boeken gaan meestal over haar zaken van toen ze bij de politie werkte. Ik heb zelf nog nooit een boek van Helen Vreeswijk gelezen, maar na haar interview en de vragen die iedereen in de zaal stelde, ben ik dat zeker van plan!

15.40
De cast van het theaterstuk van Boy7 werd bekend gemaakt… Onder hen waren er een paar bekenden uit Spangas. Er werden een paar leuke vragen aan hen gesteld door het publiek en Bart. Mijn vriendin heeft het boek Boy7 gekocht en een poster laten signeren door de acteurs! Ik vond het dus fantastisch dat er kans was om dat te doen!

16.00
Het Best of YA-promoteam kwam op het podium om te vertellen wat het zo allemaal inhoud om lid te zijn… En ja, wat was ik overtuigd! Ik zal me zeker inschrijven!

16.20
Pauze… Waar bleef Kiera Cass nu? Gelukkig kon je tijdens de pauze een drankje halenIMG_0177 en een paar boeken kopen. (Ik heb me kunnen bedwingen!) Je kon ook genieten van de lekkere mini-taartjes!

16.40
Eindelijk het event begon weer en Kiera kwam op het podium… Het moment waar ik zolang op gewacht had. Natuurlijk was er een interview met haar en waren er fantastische vragen uit het publiek. Het drie uur rijden naar A’dam was het zeker waard!

16.20
Het interview was afgelopen en de schrijvers gingen IMG_0203[1]signeren… Jullie willen niet weten hoeveel mensen er waren. Té veel. Maar ja, Kiera komt maar 1 keer.

19.20
Na twee uur aanschuiven, had ik eindelijk mijn handtekeningen en een foto. Ik heb een klein babbeltje kunnen slaan met Kiera en ik kan écht zeggen dat het de moeite was. Mijn eerste Engelse boeken zijn gesigneerd! Veel dank aan mijn mama en Peter want anders zou ik nooit naar A’dam geweest zijn en zou ik haar nooit ontmoet hebben. IMG_0208[1]

19.25
Het werd stilaan tijd op terug naar België te gaan. Bij de uitgang, kregen we een heuse goodiebag, inclusief 2 boeken, van een erg aardige meneer. (zie foto!!!)
Ik vond het erg jammer dat ik terug moest keren want ik had graag nog een beetje willen blijven. Helaas hadden we nog een rit van drie uur voor de boeg. 🙁

23.10
Home Sweet Home! De beste dag van mijn leven!

 

 

 

5 thoughts on “Best Of YA-event met Kiera Cass

  1. Hier hebben we, vermoed ik, alle boeken van Helen Vreeswijk. Ik had er al 2 in de boekenkast staan en Mayra kocht er één en kreeg er één. Dus als jouw leeswerk achter de rug is… Kom maar af. En ik kan ook beginnen lezen… Want ook al ben ik al … euhm, net geen jongere 😉 meer, ik blijf toch graag jeugdboeken lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.