Bekentenis

Bekentenis | Ik ontdekte dat het een plezier is om boeken te herlezen

Ik heb het voor een aantal jaar helemaal niet gedaan, terwijl ik het in het begin van mijn leesverslaving wel deed én zelfs heel erg graag. Ik denk dat ik toen besefte hoeveel leuke boeken er per jaar uitkwamen en dat ik mijn oude favorieten dan gewoon maar liet pronken in mijn kast. Nu is daar in maart en april een grote verandering in gekomen.

Omdat ik nu wel meer thuis zit en ook veel meer tijd kan vrijmaken om te lezen (ja, al 27 boeken gelezen dit jaar!), lukt het me ook om series die al jaren niet-uitgelezen in mijn kast staan eens op te pakken. En dat begint natuurlijk met stap 1: de eerste delen die ik al gelezen heb opnieuw lezen.

Nostalgie, here I come

Op 18 maart begon ik voor de tweede keer in Cinder van Marissa Meyer. Ik had Cinder en Scarlet waarschijnlijk voor 2014 al gelezen, maar helaas zijn toen nooit de andere boeken in de serie vertaald. Ik kreeg wel de kans om de boeken voor een prikje te kopen toen ze opnieuw werden uitgeven door Blossom Books en sindsdien stonden ze eigenlijk in mijn kast. En ik besloot om daar eens verandering in te brengen. Op 14 april las ik dan eindelijk het laatste boek in de serie uit. En dat was wel een heel mooie leesmaand.

Op 22 april las ik ook The Winner’s Curse van Marie Rutkoski uit. Ik schreef in maart 2015 over dat boek een zeer schattige blogpost over mijn eerste bookhangover. Ik weet nog dat ik ontzettend had uitgekeken naar het vervolg, erin begonnen ben en halverwege het weer laten liggen heb. Nu heb ik alle boeken in mijn kast en hoop ik toch eindelijk eens deze serie uit te lezen.

De Hongerspelen blijven toch geweldig, hé?

Vreemd genoeg, won De Hongerspelen de boekenstemming van mijn leesclub, waardoor het het leesclubboek werd in april. Ik las het boek ongeveer acht jaar geleden, maar sindsdien heb ik het niet meer herlezen. Ik had gedacht dat het boek een beetje een teleurstelling zou zijn omdat ik het zo lang geleden las én omdat mijn smaak in boeken de laatste jaren toch wel veranderd is. Maar dat was niet zo en ik heb er weer zo hard van genoten. Het is gewoon zo leuk om weer in de nostalgie te duiken en terug opnieuw te genieten van een boek dat je zoveel jaar geleden verslonden hebt.

Natuurlijk kon ik het dan ook niet laten om meteen ook het vervolg te lezen, want tja: eens begonnen, dan kan ik niet meer stoppen. Uiteindelijk zag ik dat veel leesclubmensen dat ook deden, waardoor we een beetje een spontane read-a-long zijn gestart met elke week een leesclub over een van de drie boeken. Het was puur genieten om samen met een kleine bende onze favoriete serie opnieuw te lezen en herinneringen op te halen.

Ik kan dus wel stellen dat ik de afgelopen maanden wel redelijk veel gelezen heb én dat ik ervan genoten heb om een aantal boeken uit mijn kast te herlezen. Ik had niet gedacht dat het zo goed zou meevallen. Herlees jij graag boeken? Welke zou je graag nu nog eens herlezen?

4 thoughts on “Bekentenis | Ik ontdekte dat het een plezier is om boeken te herlezen

  1. Ik heb ook echt genoten van onze The Hunger Games reread. Verleden jaar heb ik ook de hele Renegades reeks van Marissa Meyer opnieuw gelezen en dat was ook echt heel leuk. Harry Potter lees ik sowieso om de zoveel tijd opnieuw en dat verveelt nooit, gelukkig. Had ik niet zoveel boeken staan die ik nog niet gelezen heb, zou ik waarschijnlijk veel meer herlezen maar ik heb er voorlopig gewoon geen ruimte voor.

    1. Ik heb er ook niet zo vaak ruimte voor (want hallo alle boeken die ik op YALC eens gekocht heb), maar ik vond het nu wel eens heerlijk zo tussendoor. Ik heb echt onverwacht zo genoten van de reread met de leesclub, so me happy.

  2. Heel voorspelbaar natuurlijk maar … Harry Potter! Vroeger herlas ik die heel vaak maar de laatste jaren komt het er maar zelden van. Beetje bij beetje probeer ik ze te herlezen maar vermits er ook nog veel ongelezen boeken op me wachten kom ik er niet vaak aan toe. Het volgende boek dat ik wil herlezen in deze reeks is Harry Potter & the Order of the Phoenix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.