Persoonlijk

Alleen op reis? Ik kan het alleen maar aanraden!

Na maanden thuis te hebben gezeten, had ik eindelijk twee weken vakantie. Het was moeilijk om iemand te vinden die een paar dagen weg kon, dus besloot ik gewoon om maar eens op m’n eentje weg te gaan. Ik had er wat schrik voor, maar eigenlijk was dat helemaal nergens voor nodig…

In mijn omgeving (naast een inspirerende vriendin) is het geen gewoonte om alleen op reis te vertrekken. Eigenlijk wordt het zelfs helemaal ontmoedigd. Want wat zou je daar nu in je eentje moeten doen? O ja, en je bent dan nog een vrouw: dat is extra gevaarlijk natuurlijk. Ik was blij dat ik gewoon een aantal dagen vooraf die vooroordelen van me af kon schudden en gewoon een reisje voor mezelf boekte in een hotel waar ik al heel lang eens wilde slapen. En achteraf bekeken, was dat de beste keuze die ik kon maken.

Zelfliefde

Ik denk dat heel wat mensen vaak het gevoel hebben dat ze heel vaak dingen samen met anderen moeten doen (want eigenlijk ervaar ik dat ook wel zo). Alleen heb ik in die midweek geleerd dat het heel erg rustgevend is om gewoon eens met jezelf op pad te gaan en je elk gelukje dat op je pad komt te gunnen. Wil je eens een bathbomb van Lush, wel dan koop je die gewoon. Wil je graag pizza eten, wel dan eet je die gewoon? Wil je urenlang kleine winkeltjes afstruinen voor de leuke kaartjes, wel dan doe je dat gewoon. Het was fijn om mezelf eens een aantal dagen in het zonnetje te zetten, zonder dat ik bijna geen rekening moest houden met andere mensen.

Onverwachte dingen komen wel eens vaker op je pad

Praten met anderen kan leuk zijn, maar misschien mis je daarom tijdens het wandelen wel eens vaker mooie en onverwachte plekjes. Ik had het gevoel dat ik zoveel verrast ben geweest door geheime plekjes en kleine winkeltjes. Ik kon de tijd nemen én hoefde zelf ook op niemand te wachten. Bovendien was het ook fijn omdat als je alleen bent, je ook vaker aangesproken wordt in een hotel, restaurant of ergens anders. Die kleine onverwachte gesprekjes vullen zo ook de dag.

Hotel Martins Patershof

Mechelen is echt prachtig

Ik was nog nooit in Mechelen geweest en toen ik de reis boekte, had ik zelfs geen idee wat er daar allemaal te doen was. (Tja, ik wilde gewoon eens weg zijn.) Misschien was het net daarom dat ik zo aangenaam verrast ben door de stad. Het lijkt een beetje op Brugge, dus ik voelde me er meteen thuis. Ook zijn er keiveel leuke restaurantjes, kleine conceptwinkeltjes en boekenwinkels om je een paar dagen bezig te houden. Het is een kleine stad, maar echt de moeite om eens te bezoeken.

Mijn aanraders:

Marcello

In deze pizzeria at ik de lekkerste pizza ooit. Vriendelijke bediening, grappige namen voor hun pizza’s en ovenverse producten: wat moet je nog meer hebben?

Pardoes

Boekhandel Pardoes verkoopt uitsluitend kinderboeken en het is dus een waar paradijs om je in te vertoeven. Je vindt er voor elke leeftijd wat en ik kocht er een heel mooi kraamcadeau voor een baby dat nog geboren moet worden. Nu ja, ik kon het echt niet laten.

My Ex Boyfriend

Deze kleine winkel is er een van de vele in de Onze-lieve-vrouwestraat. Je kunt werkelijk een hele ochtend van de ene conceptstore naar de andere wandelen. Deze winkel sprong er met z’n originele naam gewoon uit. Ook vanbinnen staat het boordevol leuke items zoals bathbombs, stationary, kaartjes, pins, handtassen, etc.

Openbare Bibliotheek Mechelen

De Openbare Bibliotheek

Op aanraden van een vriendin ging ik eens een kijkje nemen in de bib van Mechelen, die gevestigd is in een oud klooster. Je zou zeggen dat het niet zo speciaal is, maar ik heb nog nooit zo’n mooie bib gezien. Het is een mix tussen moderne en oudere elementen, en het stal eigenlijk zo mijn hart. Ik kan je vertellen dat als ik in Mechelen zou wonen, ik er waarschijnlijk elke week wel eens zou zitten. Oprecht een aanrader én low-budget!

Ik kan je dus alleen maar vertellen dat ik me eigenlijk heel erg geamuseerd heb op mijn reisje. Ik sliep in een prachtig hotel, at mijn buikje (letterlijk) rond en kocht een aantal leuke dingen voor vrienden. Als je twijfelt om alleen op reis te gaan, dan zeg ik je nu: laat die twijfels achter je én ga ervoor!

P.S. Ik was zelfs zo afgeleid dat ik eigenlijk helemaal vergeten was dat gisteren mijn 7de blogverjaardag was! Happy birthday dus voor The Confession of a Book Nerd!

4 thoughts on “Alleen op reis? Ik kan het alleen maar aanraden!

  1. Mechelen is echt zo’n aanrader. Wij aten bijvoorbeeld een ontbijt bij Sister Beans, en lunch mij Croque en Roll. Ook struinde ik alle 5 a 6 de boekhandels af waarvan ik De Zondvloed wel aanraad! Jammer genoeg was de tapasbar waar wij langsgingen niet echt een aanrader. Ik hoop er snel nog eens langs te gaan in Mechelen! Want eigenlijk is het nog zo ver niet.

    1. O daar ben ik allebei voorbijgelopen. Ze zagen er ook echt de moeite uit, maar ben uiteindelijk toch niet naar binnen gegaan. Ik wil in de toekomst zeker nog eens naar Mechelen gaan. Ook als je eens van daaruit een daguitstap wilt doen, heb je zo’n goede verbinding. Ik ben met de trein naar de Kalmthoutse Heide geweest en ook nog eens een middagje naar Antwerpen.

  2. Ah, nu heb ik nog meer zin om terug naar Mechelen te gaan. Vroeger ging ik er regelmatig naar toe met mijn nichtjes en toen manlief er muziekschool volgde was ik graag aan het rondslenteren terwijl hij les had. Ik vind het zo’n gezellige stad met heel wat verborgen pareltjes om te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.