Book Nerds

A Little Beautiful Sentence #3

Zoals beloofd, deel ik vanaf nu aan de mooie quotes die ik tegengekomen ben in boeken waarvan jullie binnenkort een recensie kunnen verwachten! Ook nu heb ik weer een mooie en emotionele quote voor jullie klaar. Dit keer uit een mooi Frans boek, Et si c’était vrai van Marc Levy.

Je vraagt je nu vast af waarom deze Book Nerd een Frans boek aan het lezen is… Wel, misschien kun je het al raden dat ik het moet lezen voor school. Je kon al eerder mijn artikels lezen over die verplichte schoolboeken en als je die gelezen hebt, weet je dat ik niet echt fan ben van die verplichtingen. Maar dit boek die ik nu lees, is eigenlijk helemaal anders. Mijn leerkracht Frans heeft mij speciaal een boek uit het 5de en 6de gegeven omdat hij weet dat ik graag een boek lees die niet kinderachtig is. Dit boek is dus alles behalve en heeft me enorm verrast.

“Je vais te dire  pourquoi je suis ‘serein’, je tu dis. Parce que l’on ne peut pas tout vivre l’essentiel, alors l’important est de vivre l’essentiel et chacun de nous a ‘son essentiel’
– Marc Levy, Et si c’était vrai

Ik ga de quote even vrij vertalen:

Ik ga je vertellen waarom ik zo sereen ben. Omdat niet iedereen zijn doel kan leven, dus het is belangrijk om het doel te leven en iedereen van ons heeft zijn doel.

Je moet er even bij nadenken dat het hoofdpersonage dit zegt tegen iemand die in een coma ligt. Zelfs als die persoon niet in een coma zou liggen zou ik het nog een mooie quote vinden. Gewoon omdat het je nog eens zegt dat iedereen hier is met een reden, ook al denk jij soms van niet. Dit boek vindt ik eigenlijk heel inspirerend en confronterend gewoon omdat één personage danst met de dood. En deze quote vat eigenlijk een beetje alles samen van het boek. Deze quote zegt precies wat ik soms aan één persoon gezegd hebt, maar die eigenlijk nooit wil luisteren. Is deze zin niet de beste zin om iemand moed te geven en te zeggen dat het leven nog niet gedaan is. Niet voor jou.

Ja, deze quote vond ik heel mooi en inspirerend en wou die dus heel graag met jullie delen. Hopelijk vinden jullie deze little beautiful sentence net zo leuk als ik en hebben jullie ook even wat meer kracht als je deze leest.

P.S: DIT IS TEVENS MIJN 200STE POST! AAAAAAH!

P.S. 2: Even wat info over het boek:

Het boek is uitgegeven in 2000 in Frankrijk, maar het is ook vertaald in het Engels.  Ben je benieuwd geworden naar het boek? Dan heb je hier wat meer info:

What do you do when you find a stranger in your closet; particularly when she’s surprised that you can even see her — and she can disappear and reappear at whim? What if she then tells you that her body is actually in a coma on the other side of town? Should you have her see a psychiatrist or should you consult one yourself? Or do you take a chance and believe in her, and allow yourself to be swept up in an extraordinary adventure?

This is the beginning of the dilemma that Arthur, a young San Francisco architect, is faced with when he discovers Lauren in his apartment.

Arthur is the only man who can share Lauren’s secret, the only one who can see her, hear her, and talk to her when no one else so much as senses her presence. So when doctors prepare to end Lauren’s physical care — which would destroy the magical bond she and Arthur cherish — he must find a way to save her. For, after all, it is only her love that can save him.

“If Only It Were True” is a heartwarming love story impossible to forget, an adventure that is by turns breathtaking and hilarious — a captivating tale that evokes the essence of romance and our boundless capacity to believe.

1 thought on “A Little Beautiful Sentence #3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.