Wat is taal toch mooi...

A Little Beautiful Sentence #2

Zoals beloofd, deel ik vanaf nu aan de mooie quotes die ik tegengekomen ben in boeken waarvan jullie binnenkort een recensie kunnen verwachten! Ook nu heb ik weer een mooie en emotionele quote voor jullie klaar. Deze keer uit een prachtig Belgisch boek, Het Laatste Lied van Piet De Loof.

Binnenkort kunnen jullie in mijn recensie lezen wat ik van het boek vond, maar met deze mooie quote wil ik toch wel een voorsmaakje geven van wat jullie kunnen verwachten van mijn recensie. De quote van vandaag:

Op reis gaan is voortdurend afscheid nemen van dingen die je nooit meer zal zien en van plekken waar je nooit meer zal terugkomen.
~  Het Laatste Lied, Piet De Loof

Why this beautiful little sentence?

Dit boek stond eigenlijk vol met fantastische quotes en zeker vol passie voor muziek. Toch, de quote die ik heb uitgekozen gaat helemaal niet over muziek, maar over reizen. Om eerlijk te zijn neem ik elke kans om een city trip of een leuke reis naar een oord waar ik nog nooit ben geweest, te maken. Dat is waarschijnlijk de main reason waarom ik dit gekozen hebt. Ik ga zo graag eens weg! 

Ik denk dat iedereen zich wel herkent in deze zin en ik weet dat ik er precies zo over denk. Ik ga graag op reis met mijn grootouders, ouders of zelfs met school. Natuurlijk gaan we meestal naar een andere bestemming en is het daar enorm geweldig, want je ziet nieuwe dingen, leert een nieuwe taal of je kan gewoon eventjes rust nemen na een zware maand. MAAR op een zeker ogenblik moet je weer je valies inpakken en weer de lange terugreis maken. Ik heb dan altijd een leeg gevoel als ik moet terugkeren. Zeker als ik in de auto of het vliegtuig zit, probeer ik altijd verlangend terug te kijken. Oh, ik vind het gewoon altijd jammer om terug te keren. Ik wil nog altijd meer ontdekken of je hebt er je hart achtergelaten en het wacht tot je terugkeert. Meestal gebeurt dat niet. 

Dit is dus de reden waarom ik dit zinnetje heb gekozen. Ik weet zo goed wat de schrijver bedoelt en ik weet zeker dat velen van jullie dat ook kunnen.

Denken jullie ook zo over reizen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.