Review

A Gathering of Shadows, een langzame aanloop naar de climax

Kell is one of the last magicians with the ability to travel between parallel universes, linked by the magical city of London. It has been four months since a mysterious obsidian stone fell into his possession and he met Delilah Bard. Four months since the Dane twins of White London fell, and the stone was cast with Holland’s dying body back into Black London.
Now Kell is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila. And as Red London prepares for the Element Games—an international competition of magic—a certain pirate ship draws closer. But another London is coming back to life. The balance of magic is perilous, and for one city to flourish, another must fall…

Mijn mening: 7/10

A Gathering of Shadows is het tweede deel in de A Darker Shade of Magic-trilogie van V.E. Schwab. Ik las het eerste deel al twee keer, maar nooit vond ik de tijd om aan het tweede deel te beginnen en überhaupt de serie uit te lezen. Gelukkig kwam Dear Book Nerd Book Club met een leesclub over het tweede deel in deze geweldige serie. Ik begon het boek met heel veel verwachtingen en heeft A Gathering of Shadows dit kunnen waarmaken?

Wel, uit het eerste deel in de serie weet je al dat er iets groots te wachten staat, ook al is het eerste boek redelijk afgerond. A Gathering of Shadows begint een paar maanden na de gebeurtenissen in boek één en eigenlijk is er niet zoveel gebeurd in die tijd. En om eerlijk te zijn, gebeurt er ook niet zoveel in de rest van het boek. Het was een heel langzaam boek, dat steen voor steen de fundamenten legde voor de grote climax die ongetwijfeld in boek drie zal komen.

Dat is ook de reden waarom ik dit boek dan weer ietsje minder vond dat boek één. Het was niet zo spannend als ik had gewild en soms heb ik me er echt door moeten worstelen, terwijl ik dat met A Darker Shade of Magic helemaal niet had. Tegelijkertijd was dit boek dan weer heel interessant, want het gaf je zoveel informatie over de personages en hun achtergrond. Toch vond ik het op sommige momenten te lang, want het boek telt immers meer dan vijfhonderd pagina’s.

Wat V.E. Schwab dan nog altijd is het beste kan, is verhalen vertellen. Ik hou van haar beschrijvingen, van de sfeer die ze aan bepaalde scènes kan geven. Haar woorden zijn vlijmscherp, weloverwogen en doen verlangen naar meer.

Ik kan er niet omheen dat A Gathering of Shadows een brug was tussen boek één en het laatste deel in de serie. V.E. Schwab heeft haar tijd genomen om alle personages te beschrijven, geheimen beetje bij beetje te ontrafelen. Haar tempo in deze serie vind ik uiteindelijk wel geslaagd en ik kan niet wachten op deel drie (want boek twee eindigt met een heel grote cliffhanger!).

V.E. Schwab | Titan Books | paperback | 9781783295425 | 512 p.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.