Book Nerds

A Free Guided Tour pt. 1

Yep, vandaag lieve toeristen hebben jullie het geluk om even mee te reizen in mijn privé-bibliotheek! Engels, Nederlands en zelf Franse boeken zijn te ontdekken in deze magische en leerzame reis. Dus kom allen, en ik wijs je de weg.

Mijn boekenkast is een koopje uit de Ikea. Persoonlijk vind ik hem behoorlijk onhandig, want 1: hij is in hokjes verdeeld en 2: de hokjes zijn te diep, dus heb je plaatsverlies en ze zijn niet hoog genoeg waardoor je alleen je boeken plat kunt leggen. Maar zoals elke Book Nerd maak ik er het beste van en gebruik ik alles wat ik kan krijgen, ook al wordt mijn boekenkast aanzienlijk kleiner. (Nou ja, ik krijg gewoon te veel boeken…)

Langs de vreemde talen sectie, bovenop de boekenkast

Meer en meer krijg ik het gevoel dat ik veel liever in het Engels lees. Als ik nu kan kiezen tussen een Engels boek of een Nedelands boek, grijp ik in tegenstelling tot een paar jaar geleden naar een Engels boek. Bijgevolg heb ik een redelijke collectie Engelse boeken, maar het Nederlandse aandeel is nog steeds heel groot… Maar vandaag laat ik jullie dus een stukje Audrey zien in mijn Engelse en Franse afdeling. Wees niet bang! We starten helemaal bovenaan.

Twilight, dit bonjour!img_14631

Ik heb een heel bijzondere collectie Twilight-boeken. Ik heb ze niet alleen in het Nederlands, maar onlangs heb ik ze ook mogen ontvangen in het Frans. Ik dacht: het zal wel een goeie oefening zijn! En dat zal het ook (als ik de tijd vind om ze te lezen). Ik heb de hele serie in het Frans, dus kan het de boeken gewoon eens opnieuw ervaren. Het is immers in een taal die ik niet helemaal meester ben en ik denk dat het daarom wel anders zal aanvoelen als ik die ga lezen. We shall see. Daal nu één verdiep.

Helloooo, sexy Engeltjes van het boekenfestijn!img_14571

Er was eens een tijd waarin het boekenfestijn gigantisch veel goeie Engelse YA verkocht. Mijn boekenkast is gekenmerkt door die periode. Op de een na hoogste verdieping vind je een geweldig aantal Engelse boeken waar ik me nog steeds aan moet wagen. Maar vrees niet, de stapel mindert! Deze Book Nerd heeft het voornemen genomen om meer boeken uit haar kast te lezen. Als het me lukt, nou ja, geef die Engelse uitgeverijen en schrijvers dan maar de schuld… Continuez!

“Kiss me!” schreeuwen die prachtige gesigneerde boeken

Sommige mensen hebben als een het geluk gehad om de schrijver van hun dromen te ontmoeten. Wel, deze mooie schatjes zijn een aandenken aan de gelukkigste dagen in mijn leven. In mijn Engelse collectie vind je een paar heel gekoesterde exemplaren:

  • The Selection Series (gesigneerd op 2 november 2014 door Kiera Cass in Amsterdam)img_14611

Deze boeken houden mijn meest gênante herinnering in mijn boekenbestaan vast, maar ze zijn mijn meest gekoesterde boeken. Op dat event heb ik één van de leukste meiden ontmoet (deels omdat ze me uitlachte) en heb ik de smaak te pakken gehad om nog meer avontuurlijke tripjes te maken naar Nederland of waar dan ook. Ja, ze zijn mijn baby’s…

  • Rebel (gesigneerd op 31 oktober 2015 door Julie Kagawa in Antwerpen)img_14621

Nog zo’n mooie herinnering. 31 oktober was een historische dag. Ik ontmoette Julie Kagawa en leerde van haar haar geweldige draakjes maken. Die vrouw was geweldig. Ze is echt één van de liefste schrijvers die ik ooit heb ontmoet. Echt waar, die dag was zo speciaal. Telkens als ik dat boek weer in mijn handen hou, word ik weer helemaal de tijd in gecapituleerd en word ik helemaal warm vanbinnen. Yep, deze Book Nerd is behoorlijk gevoelig.

Just stay where you are…

“I love you too, mon amour!”img_14601

Ik heb heel veel andere prachtexemplaren in mijn boekenkast. De meeste heb ik al gelezen. Als ik bijvoorbeeld de kans heb om weer eens een Waterstones binnen te wandelen, wel dan weet je wel wat er gebeurt… Ik haal mijn verlanglijstje uit en daar gaat mijn zakgeld. Meestal begin ik ze dan ook meteen te lezen. En ja, ik heb gewoon een keigoed verlanglijstje. De meeste boeken die ik dan heb gekocht, aanbid ik. Daaraan is niets te doen. 😉

Deze fantastische reis (met exclusieve foto’s) is voorlopig het einde… Jammer, maar helaas. Ik wil jullie wel nog graag een paar denkbeeldige Oreo’s en een verfrissend sapje aanbieden. Hopelijk zijn jullie er de volgende keer weer bij. Jullie waren geweldig en stelden zo veel interessante vragen! Bedankt! 😉

 

 

9 thoughts on “A Free Guided Tour pt. 1

  1. Wow Twilight in het Frans lezen, respect! Ik ben ook trots op mijn gesigneerde exemplaren maar heb nog nooit een auteur ontmoet. Ik had al gehoord dat Julie Kawaga een heel sympathieke dame is. Ik ben net vorige week nog in Waterstones geweest. Wie weet komen we elkaar daar ooit nog tegen ;-). Thrillers en fantasy staan daar in elkaars buurt.

    1. Ik ga eerlijk zijn dat ik nog niet zo ver ben geraakt in de Franse Twilight… *Shame on me En inderdaad ik hou echt van mijn gesigneerde exemplaren. Gewoon omdat het nog meer is dan een krabbeltje, snap je? Ik heb dan ook de mensen achter het boek ontmoet en dat maakt me echt altijd zo blij. <3

  2. Hihi, ik heb net digitale koekjes uitgedeeld via Twitter dus nu smul ik lekker van één van jouw denkbeeldige Oreo’s. Wel handig want daar kan ik alleszins niet van bijkomen. Die beginperiode van het Boekenfestijn (ik denk dat ik er 15 à 16 jaar geleden voor het eerst naar toe ging) was geweldig. Toen kon je echt supervoordelig boeken kopen. Momenteel zijn het vooral de Engelstalige boeken die nog een interessante prijs hebben – waardoor je ook bij mij in de boekenkast heel wat Engels BF-boeken kan terugvinden.

  3. Ik kwijl even op jouw gesigneerde The Selection boek, oké? (of komt dat misschien door de Oreo’s?) Ik heb je kast pas al even gezien via Skype, maar leuk om ze van dichtbij te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.