Book Nerds

7 auteurs die ik ooit nog eens wil ontmoeten

Dit is misschien een extra hint voor de YalFest-organisatoren, maar ik heb een lijstje met een paar auteurs die ik ooit in mijn leven nog eens wil ontmoeten. En als dat zou kunnen, zou dat werkelijk geweldig zijn.

Je hebt soms bloggers (zoals Marcia) die helemaal geen behoefte hebben aan het spreken met auteurs. Ik daarentegen wel. Ik hou ervan om te zeggen hoeveel hun boek voor mij betekend heeft. Ook vind ik het bijvoorbeeld geweldig om gewoon eens een babbeltje te slaan met de auteurs. Je kan ze je meest prangende vragen stellen of je kan eigenlijk ook gewoon praten over het weer. Kortom: het is geweldig om de persoon te ontmoeten achter het boek. Dus hier is mijn lijstje auteurs in random volgorde:

1) Jandy Nelson – auteur van Ik geef je de zon en De hemel begint bij je voeten

Jandy Nelson is net zo’n auteur als Tahereh Mafi. Legendarisch. Nou ja, toch in mijn boekenkast. Ik hoop dan ook dat Blossom Books er ooit in zal slagen om Jandy naar Nederland of België te halen. Ja, dat hoop ik echt. Ze is de auteur van een van mijn lievelingsboeken en ik zou er alles voor over hebben om eens 5 minuten met haar te kunnen praten. Over wat, dat weet ik nog niet. Maar ik weet dat het Clarke Gable-legendarisch zal zijn.

2) Sabaa Tahir – auteur van Vuur en As en Een fakkel tegen het duister

Sabaa Tahir is mijn meest favoriete fantasy-auteur. Keer op keer weet ze me te verbazen met haar geweldig plot, personages en gewoonweg alles. Lees mijn recensie hier en dan weet je meteen waarom ze zo geweldig is. Na het lezen van haar boeken ben je gewoon mentaal dood. Meer dan dood zelfs. En als een auteur dat kan doen. Tja, dan is ze fenomenaal. Met haar een badass gesprek hebben, dat zou dan ook een droom zijn die in vervulling gaat.

3) Jennifer L. Armentrout – auteur van Wacht op mij-serie en Dark Elements-trilogie

Jennifer Armentrout is de meest geweldige schrijfster. Zij is het soort schrijfster die me altijd om mijn gemak stelt en me afleid van alles en iedereen. Merendeels omdat ze zo’n knappe mannen in haar boeken steekt, maar ook omdat haar humor op en top is. Ik heb gehoord dat ze in oktober zal komen naar Nederland. (Waarschijnlijk niet naar België…) Maar ik ga er toch proberen bij te zijn! Ik bedoel: het is Jennifer!!!

4) Cath Crowley – auteur van Donkerblauwe Woorden

Op dit boek ben ik helemaal verliefd geworden. Ik bedoel: zo verliefd. Deze week is mijn recensie over het boek ook online gekomen, dus dan kun je hier meteen teruglezen wat er zo geweldig was aan het boek. Ik denk dat ze een enorm leuke auteur moet zijn, met zoveel liefde voor boeken. Ik zou wel eens haar lijstje favoriete boeken willen weten!

5) Sarah J. Maas – auteur van de ACOTAR-serie en de  Throne of Glass-serie

Ik denk dat dit de auteur is die iedereen wil zien. Ik bedoel: ze is bijna een legende geworden… Ik hou echt van haar boeken, vooral van Throne of Glass. Helaas is Sarah J. Maas’ gezondheid niet echt goed, dus ik weet niet zeker of het Boekerij of Best of YA gaat lukken om haar naar Nederland en België te halen. Maar er was wel aangekondigd dat ze in 2018 zou komen. Dus wie weet! Ik zou het alleszins geweldig vinden!

6) Claudia Gray – auteur van de Firebird-serie

Wat hou ik van die serie! Maar dan ook echt. Het zijn zo’n goede boeken, boordevol spanning en creativiteit. Ik denk dat het echt geweldig moet zijn om Claudia over haar research te horen praten, want volgens mij moet ze er mega veel gedaan hebben. Het zou dus echt zo leuk zijn als ik haar ooit eens zou kunnen ontmoeten, want haar boeken zijn niet alleen entertainment, maar ook heel erg leerzaam. Ik zou echt als eerste in de rij gaan aanschuiven voor haar handtekening en een babbeltje.

7) Tahereh Mafi – auteur van de Vrees me-trilogie en Verdermeer

Het is algemeen geweten dat Tahereh Mafi de auteur is die me verliefd heeft laten worden op YA. Ik weet dat ze zwanger is en dat ze er ook was op YalFest vorig jaar. Maar ik heb haar daarom niet echt kunnen spreken of zo. Ik heb haar in een glim gezien en heb niet eens de kans gehad om een woordje met haar te wisselen. En dat vond ik zo jammer! Ik hoop dus echt dat ze ooit nog eens afzakt naar Nederland of België, want ik zou er echt alles voor over hebben om haar te mogen ontmoeten.

Welke auteur wil jij nog graag ontmoeten?

 

 

 

 

 

7 thoughts on “7 auteurs die ik ooit nog eens wil ontmoeten

  1. De serie die mij altijd blij maakt is die van de bijzondere kinderen 🙂 Het zou een droom zijn als ik ooit Ransom Riggs mag ontmoeten. Hij is echt mijn held!

    En ook Julie Kagawa zou ik zo graag een keer ontmoeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.