Book Nerds

5 x plaatsen die je als échte Book Nerd zeker moet bezocht hebben

Ik vertel het je eerlijk: als je inspiratie nodig hebt voor wat dan ook, ga dan naar het Verenigd Koninkrijk. Want, OMD, ik heb daar zo veel mooie dingen gezien die me werkelijk ideeën gegeven hebben voor verhalen, maar ook voor op mijn blog.

De wereld en -ook al verwacht je het niet- je eigen omgeving bevat de mooiste dingen. En soms ook wel dingen die je zonder je het beseft nauw bij het hart liggen. Ik zeg je dat ik sommige dingen die ik nu ga opsommen misschien zelf nog niet bezocht heb. Maar eigenlijk zou ik dat zo zo graag doen!

1.Tiny Bookstore in Rye, Engeland

In deze boekenwinkel ben ik al twee keer geweest. En weet je, de naam verraad de grootste verrassing van de boekenwinkel al. De boekenwinkel is, denk ik, iets van 4 op 4 meter en is gevuld tot aan het plafond met de oudste en nieuwste boeken. Het boekenwinkeltje is gelegen aan schattigste kerkje ooit. Het geeft je dus meteen het gevoel dat je een tijdreis hebt gemaakt. Bye, bye, commerciële boekenwinkels zoals De Standaard, want ik hou meer van jou boekenwinkeltje in het hartje van Rye.

2. Het huis van Romeo en Juliet in Verona, Italië

Ik ben verliefd geworden op het verhaal van Romeo en Juliet door zoveel boeken te lezen. Overal kom je het tragische verhaal van de twee geliefden tegen en wordt je gegrepen door onmacht. Maar het kan misschien ook komen omdat ik de eerste versie van Romeo en Juliet, Pyramos en Thisbe van Ovidius vorig jaar zelf heb vertaald en dus gelezen heb. Plus, Italië is zo’n mooi land, al ben ik er zelf nog nooit geweest. Als ik er dus ook naartoe ga, is dit dus één van de plaatsjes waar ik wil wegdromen en inspiratie opdoen. Noem me een beetje melig, want het is ook zo…

3. De meest romantische plek in Brugge, België

Ook al is het een toeristische attractie hier in Brugge, het is wel één van mijn meest favoriete plaatsjes. Zoals jullie wel weten ben ik een echt romanticus en kan ik altijd wegdromen bij boeken met insta loves of een knapperd. Als ik dus inspiratie nodig heb of me juist nog meer wil inleven in een verhaal bezoek ik graag de kleinste brug in Brugge. Helaas moet je dit bruggetje nooit bezoeken in de zomer of het hoog seizoen, want dan staat het vol met Japanese toeristen. Dus ben je ooit eens in Brugge, sta dan eens extra vroeg op en ga genieten van het leukste plekje van de stad. Dat doe ik soms ook.

4. Libreria Alta Aqua in Venetië, Italië

Hier ben ik zelf nog nooit geweest. Maar als je de foto zult zien, zul je echt wel begrijpen waarom deze unieke boekenwinkel op mijn lijstje staat. Deze boekwinkel bevat namelijk duizenden schatten, al dan niet in het Italiaans geschreven. Het grappige en mooie aan deze boekenwinkel is dat het aan de Venitiaanse grachten ligt en daardoor de boeken zelfs in een gondel liggen. De sfeer die alle foto’s van de boekenwinkel uitstralen zijn gewoonweg magisch. Nu ja, heel Venetië is magisch.© Aubrey Dunnuck / Flickr

5. Forks in de U.S.A

Als ik een lijstje met de leukste boekenplekjes opmaak, dan kon je al verwachten dat er iets met Twilight in zou komen. Twilight is het eerste échte boek die ik met kaft en al heb verslonden tot de laatste pagina en die ik nog frequent eens opnieuw lees. Ooit -waarschijnlijk nooit- wil ik dus eens een bezoekje brengen aan de stad waar weliswaar fictieve personages leven. Je vraagt je vast af waarom, maar het antwoord is simpel: ik droom gewoon graag weg. En toen ik Twilight voor het eerst las begon ik met dromen.

Hebben jullie nog een boekenplek die ook een plaats verdient in een lijstje? Laat het weten in een comment! Ik ben zo benieuwd!

5 thoughts on “5 x plaatsen die je als échte Book Nerd zeker moet bezocht hebben

  1. De ultieme droom: met een heel gezelschap een boektastische wereldreis maken met plaatsen zoals Nieuw Zeeland waar Lord of the Rings is opgenomen, het kasteel waar de buitenscenes van Harry Potter zijn gefilmd, het Romeo en Juliette balkon… Heb je ooit de film Letters to Juliette gezien? Echt een prachtige film en zo romantisch met al die briefjes in de muur gericht aan Juliette 🙂

  2. Ja. Buiten op terras in een luie stoel terwijl de koeien hun namiddagdutje doen en de koffie geurend verdampt. Heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.