Book Nerds

5 geweldige boeken die me doen uitkijken naar de zomer!

Het is bijna zover. Volgende week kan ik met trots zeggen dat ik afgestudeerd heb. Nou ja, van het middelbaar dan toch. Ik heb een vakantie van drie maanden te gaan én ik wil héél veel lezen… Ondertussen kwamen er ook al een paar héél leuke brochures online met boeken die ik zeker wil lezen deze zomer. Benieuwd welke dat zijn?

Zoek me tussen de sterren van Franscesca Zappia (Young & Awesome – juni 2018)

Zoek me tussen de sterren a.k.a Eliza and her monsters is dé hit in de US en omstreken. Het boek is blijkbaar geïllustreerd en het verhaal is een ode aan de fandom. Perfect voor mij dus. Ik denk zelfs dat het boek bijna in de winkels ligt… Het klinkt zo veelbelovend dat ik oprecht meteen aan dit boek wil beginnen. Wanneer zijn mijn examens gedaan?

Koninginnen van Kendare Blake (HarperCollins – juli 2018)

Deze fantasy is net zo gehypet als het bovenstaande boek. En het is een boek dat ik al net zo lang wil lezen. Drie zussen die strijden om de troon van hun koninkrijk… Het klinkt zo heftig, precies een rollercoaster met veel girlpower en dat kan ik altijd appreciëren. Ook is het boek vertaald door Sandra Hessels. Ik weet niet waarom, maar ik vind haar vertalingen altijd super goed! Nog een reden om meteen naar de boekhandel te rennen als het boek uitkomt.

Herenstraat en Rozenlaan van Carlie van Tongeren (Blossom Books – juni 2018)

Dit is het eerste fictie-boek dat Blossom Books van eigen bodem uitgeeft. Het gaat over een meisje en haar ouders die net gescheiden zijn. En dat laatste is juist de reden waarom ik dat zo graag wil lezen. Mijn ouders zijn zelf gescheiden en ik heb nog maar weinig boeken gelezen waarbij dat ook zo was. Ik ben heel benieuwd hoe al dat zakken sleuren, verhuizen en nieuwe familieleden op het papier is gezet, want het is voor mij dagelijkse kost.

Royals van Rachel Hawkins (Best of YA – juli 2018)

Moet ik veel uitleg geven bij dit boek? Een prins, een prinses: het typische sprookje? Ah, in de zomer ben ik daar altijd wel voor klaar. Ik hou daar zo van…. *zwijmel *zwijmel

Een verre plek vlakbij van Hayley Long (HarperCollins – september 2018)

Deze ontroerende roman over verlies en broederliefde gaat zeker geweldig zijn. Nou ja, dat is toch mijn voorgevoel. In de vakantie heb ik soms ook eens nood aan wat zwaardere boeken en iets dat een indruk op je hart achterlaat. Ik denk dat dit boek precies dat zal doen.

Wil je weten wat er nog allemaal uitkomt deze zomer? Kijk dan zeker op dit lijstje dat ik bijhoud op de blog! 

8 thoughts on “5 geweldige boeken die me doen uitkijken naar de zomer!

  1. Succes! Ik sta in hetzelfde schuitje. Maandag proclamatie als het goed is. Als ik geen telefoontje krijg dat ik niet geslaagd ben, maar daar vrees ik niet echt voor. Ik kijk wel uit naar ‘Zoek me tussen de sterren’ omdat er zoveel over gehypet is en het zo bekend is in zijn originele taal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.