Book Nerds

5 boeken waarop ik dit jaar niet meer kan wachten

Het is geen geheim dat ik ondanks de talloze ongelezen boeken in mijn boekenkast nog steeds uitkijk naar duizenden boeken. Op mijn verwachte boeken-lijstje, kun je alle boeken vinden die dit jaar in het Nederlands zullen uitkomen. Uit dat lijstje heb ik een aantal van mijn favorieten gehighlight!

Maart: Heel Me (Restore Me) van Tahareh Mafi Afbeeldingsresultaten voor restore me

Tahereh Mafi is verreweg mijn meest favoriete auteur. Maar dan ook écht. Haar boeken zijn magisch, hemels en ze is oprecht mijn grootste voorbeeld. Vrees me, het eerste deel van de Touching Juliette-trilogie, was mijn eerste kennismaking met haar én die serie is gewoon geweldig. Nu komt er héél onverwachts een nieuw deel van die serie uit. Je kon dus wel verwachten dat dit boek op nummer 1 zou staan.

Maart: Nooit meer van Colleen Hoover Afbeeldingsresultaat voor nooit meer colleen hoover

Colleen Hoover is recent één van mijn favoriete NA-auteurs geworden. (Door dit te lezen, weet je weer meteen waarom.) Haar nieuwste boek komt in maart uit bij uitgeverij Zomer & Keunig én ik denk dat het echt een pareltje gaat worden. De reviews op Goodreads zijn alleszins weer sprankelend goed, dus ik kan gewoon niets anders dan uitkijken naar dit boek.

Maart: Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi Afbeeldingsresultaat voor children of blood and bone

Wel, dit is een boek dat al zoveel op Twitter is voorbijgekomen dat je er gewoon niet naast kan kijken. Ook komt Tomi Adeyemi naar Yalfest, dus dat is nog een reden om uit te kijken naar dit boek. Plus, ik vind de cover echt goed. Gewoon een fantasy dat niet gaat teleurstellen. Ik voel het.

Mei: Ash Princess van Laura Sebastian Afbeeldingsresultaat voor ash princess

Oké, hier speel ik een beetje vals, want dit boek heb ik al mogen lezen van uitgeverij Young & Awesome. (Want als je de brochure leest, dan staat mijn quote bij het boek!) Maar ook al heb ik het  gelezen, de release ervan staat nog steeds super hoog op mijn lijstje! Spoiler: HET BOEK IS ZO ZO ZO ZO ZO ZO GOED!

Mei: Nachtbrenger (Ember in the Asher #3) van Sabaa Tahir Afbeeldingsresultaat voor nachtbrenger sabaa tahir

Nachtbrenger is het derde deel van Sabaa Tahirs bekroonde fantasy-serie én IK AANBID DIE SERIE. (Hier kun je mijn lovende recensie over Sabaa’s eerste boek lezen.) Het voelt alsof ik al eeuwen wacht op het derde deel. Eeuwen! Maar eindelijk in mei komt het voorlaatste deel. Mij ga je aan mijn brievenbus zien wachten. Je te promets. 

 

 

2 thoughts on “5 boeken waarop ik dit jaar niet meer kan wachten

  1. Ik heb al zo veel positieve dingen gehoord over de serie van Tahareh Mafi maar ik ben toch ergens bang, dat ik te oud word voor zulke boeken (nu 25). Wat zijn jouw inschattingen? 🙂
    Liefs!

    1. Wel, het hangt een beetje af als je zelf nog open staat voor Young Adult. Ik las het eerste boek toen ik 14 was, denk ik. Dus mijn beeld over die serie is helemaal anders dan iemand die er nu in zou beginnen. Maar als je nog graag YA leest en eens graag een unieke schrijfstijl hebt, dan is deze zeker wat voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.