Dear Book Nerd Book Club

31/10 | Griezelen en gezelligheid op de Clavis-sleepover

Voor de tweede keer organiseerde ik samen met Clavis een YA-sleepover op de Boekenbeurs in Antwerpen. Ik ben dan wel bevooroordeeld, maar ik vond het zo’n geweldige avond. Eentje waar ik zo van genoten heb.

In juni zijn we al begonnen met de voorbereiding van de sleepover. (Ja, dat is ontzettend vroeg!) Maar om de planning goed te krijgen en te brainstormen, is er tijd nodig. Goed, uiteindelijk hadden we redelijk snel een plan voor de invulling van de avond. We hebben heel veel maanden naar het event toegewerkt én uiteindelijk was de avond daar dan eindelijk.

Nocturne-sfeer

Ik kom heel graag naar de nocturne van de Boekenbeurs. Meestal omdat het dan toch wel ietsje rustiger is met wat meer frisse lucht. Nou ja, nog altijd veel volk, maar toch een beetje minder. Op de nocturne waren er drie activiteiten: een leesclub van Meer gelukkig dan niet, een panelgesprek met Laura Diane, Kaat De Cock en twee Clavis-medewerkers, Rik en Sacha en een schrijfworkshop van Laura Diane.

Leesclub Meer gelukkig dan niet

Meer gelukkig dan niet (het debuut van bestellerauteur Adam Silvera) scoorde op deze leesclub een 4,4/10. Het is dus niet verrassend dat iedereen op de leesclub er unaniem over eens was dat dit het minst goede boek van Adam Silvera is. De personages waren niet altijd even toegankelijk en Adam Silvera liet ook een paar steekjes vallen in de opbouw van het boek. Waar we wel helemaal fan van waren, was de goede vertaling van Tine Poesen en Lies Lavrijsen. Dit boek (met ontzettend veel straattaal) moet een helse opgave zijn geweest, maar we hadden er helemaal niets op aan te merken.

Panelgesprek met Laura Diane en Kaat De Cock

Om eerlijk te bekennen was het redelijk luidruchtig tijdens het panelgesprek en deze feedback hebben we al meerdere keren gehad. Het was niet zo hoorbaar, want er waren geen microfoons en achter ons was er een luide presentatie aan de gang. Dat is dus iets wat we meenemen volgend jaar. Maar, het was hoe dan ook een gezellig panel. Zo lekker knus.

Kaat De Cock is al een bekende naam in de schrijverswereld. Ze bracht al 6 boeken uit bij Clavis én twee volwassen romans bij Horizon. Heel interessant, want ze zat samen in het panel met Laura Diane, wiens boek Als de nacht eindigt pas eind november 2019 uitkomt. Het was een heel interessant panel die zowel licht gaf op de schrijfsters zelf als op de uitgeefwereld, want Rik (redacteur van Clavis) en Sacha (grafisch ontwerper bij Clavis) waren ook weer van de partij.

Praten en plezier hebben tot in de vroege uurtjes

Zoals ik wel had verwacht van de sleepover vorig jaar, hebben we helemaal niet veel geslapen. De beurs sloot om 22u en daarna waren het meteen ook de avondactiviteiten. Ik had weer een aantal spelletjes voorbereid, maar eerst mocht iedereen zijn/haar matras opblazen én in pyjama kruipen, want dat is toch altijd het leukste bij slaapfeestjes.

Als eerste was er nog een bladwijzer maken-workshop. Ik was oprecht verbaasd door de creativiteit van alle deelnemers. Sommige mensen zoals Axelle waren ontzettend getalenteerd als het om handletteren ging.

Vervolgens was het tijd voor een leuke Halloween-quiz, gevolgd door een aantal leuke spelletjes. Ik moet eerlijk bekennen dat we ontzettend veel gelachen en plezier gemaakt hebben. Precies zoals een slaapfeestje hoort te zijn.

Uiteindelijk ging ik zelf om 3u30 slapen en gingen de lichten alweer aan om 7u. Dat deed pijn, dat kan ik je verzekeren, maar het was een ontzettend fijne avond. Leuk dat ik weer zoveel leuke dingen heb mogen organiseren én dat ik zoveel lieve mensen heb ontmoet.

Helaas was ik te druk om foto’s te nemen, dus wil je graag een paar sfeerfoto’s zien, dan kan je dit blogje met prachtige foto’s lezen van Book Buddies.

3 thoughts on “31/10 | Griezelen en gezelligheid op de Clavis-sleepover

  1. Wat moet dat een heerlijke avond zijn geweest! Ik deel jullie mening over ‘Meer gelukkig dan niet’ wel.. Ik vond hem ook minder leuk dan ik had verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.