Book Nerds, Books, Wat is taal toch mooi...

28 september

Ja, ik had jullie gezegd dat ik jullie zou vertellen hoe het ging op de prijsuitreiking… 

Wel, ik kon niet zo goed slapen vannacht. Te veel spanning waarschijnlijk. Maar goed, ik ben de nacht doorgekomen… Ik heb werkelijk elke minuut geteld.

Dus om 10.15 stipt vertrok ik naar de beurshal van Brugge. Je kon er werkelijk alles vinden omtrent fantasie: boeken, films, strips, hebbedingen en zo veel meer. Ik keek even rond, maar niet echt in staat om ECHT naar iets te kijken of iets te kopen. Rondlopen als een kip zonder kop was echt hoe ik me dat moment moment voelde. Uiteindelijk kondigden ze aan dat over 10 minuten de uitreiking zou beginnen. Spannend/eindelijk!

Helaas heb ik niets gewonnen of is mijn verhaal niet gepubliceerd… Ook was de competitie een beetje te groot. Ervaren schrijvers die al meerdere prijzen op zak hebben? Kom op! Ja, dat was misschien wel een beetje te veel ambitie voor een 14-jarige.

Toch heb ik de moed hierdoor niet verloren…

Ik heb namelijk een rapport ontvangen met commentaar van de jury. Velen zeiden dat mijn taal en zinsbouw niet zo goed waren en dat mijn verhaal te moraliserend was (wat dat ook mag betekenen), maar dat ik talent heb. Dus dat wilt toch iets zeggen, hé! Dus over een jaar of twee, als ik meer ervaring en meer taalvaardigheid heb, probeer ik het opnieuw!

Maar ik had het toch graag ietsje beter gedaan. Dus heb ik, gewoon als cadeautje voor mezelf, De Duister Fae van Julie Kagawa gekocht!  Altijd een leuke troostprijs natuurlijk! 😉

 

 

 

4 thoughts on “28 september

  1. Audrey, een dikke proficiat ! Er zijn nog 80 mensen die het minder goed gedaan hebben . En van 2 professionele juryleden een 7.8 krijgen voor je verhaal zegt zeer veel . Zeker voor een 14 jarige . Je taalvaardigheid zal zeker verbeteren met de jaren . Doe zo verder .

  2. beste Audrey,

    durven deelnemen is belangrijk,
    het toont dat je niet bang bent en dat je lef hebt
    doe zo voort

    mar

  3. Zusje, een dikke proficiat. Je hebt het goed gedaan. Verlies de moed niet want als 14-jarige heb je goed je mannetje weten te staan in een deelnemersveld die een stuk ouder is dan jij. Doe zo voort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.