Book Nerds

28/09 | Gelukkig zijn op de leesclub van De Kleuren van Schaduw en de boekvoorstelling van Hashtag Hiernamaals

Zoals Céline van Céline Zoals Ze Is verwoordde in haar Kleine gelukjes van september: ‘mijn thuis weg van huis’. Dat waren ze precieze verwoordingen om deze geweldige zaterdagmiddag te beschrijven, want het was een middag vol plezier en gelach.

Voor het eerst lazen we met Dear Book Nerd Book Club een tweede deel van een serie, De Kleuren van Schaduw van V.E. Schwab. En dat was eigenlijk best fijn! We lezen zoveel eerste delen met de leesclub en het was echt eens verfrissend om een serie samen af te maken. Gelukkig was ik niet de enige die daar zo over dacht.

Over romantiek en de tussenstap

We hebben veel gediscussieerd over dit boek en ik moet eerlijk zijn dat we met z’n allen een heel goed oordeel hadden over het boek, want het boek scoorde maar liefst een 7.4/10. Wat best een hoog gemiddelde is voor onze leesclub.

Het tweede deel van de A Darker Shades of Magic-serie was deze keer eerder gefocust op personage-ontwikkeling, dan op de vooruitgang van het verhaal. Er gebeurden wel een aantal dingen, maar het bleef aanvoelen als een opstapje voor het derde boek. Er was dus een zeer trage opbouw en dat vonden sommige leesclubleden heel erg jammer.

Wat dan wel weer zo was, is dat het boek ontzettend vlot las. V.E. Schwab werd wederom geprezen voor haar prachtige schrijfstijl en ook de vertaling vond iedereen heel erg goed.

Ook vond Lisa het heel erg jammer dat de romantiek uit blijf tot en met pagina 323. De rest van de groep vond het dan wel weer oké, maar zouden wel graag wat meer zien van Alucard in boek 3. We zijn er unaniem over eens dat we het derde deel gaan lezen, want met zo’n cliffhanger kan je het helemaal niet laten rusten.

Vanessa Gerrits’ fantastische spel over Hashtag Hiernamaals

Een groot applaus voor Vanessa Gerrits, want haar originaliteit is er altijd. Om Hashtag Hiernamaals kort voor te stellen maakte ze een spel die helemaal gelijkaardig was aan een test uit haar boek. Het maakte echt iedereen warm om het boek te lezen. (Nou ja, ik toch.) Ik verloor wel helemaal, want doolhoven oplossen is toch niet helemaal mijn ding. Ook lieten ontzettend veel mensen hun enge vechtmoves zien en dat was wel eens heel erg fijn. Uiteindelijk gingen de drie winnaressen Janna, Chiara en Merel wel allemaal met een mooi boek naar huis.

Verder aten we nog veel cake en was het gewoon een heel gezellige middag. Op naar het volgende event op de Boekenbeurs deze keer op 31 oktober!

5 thoughts on “28/09 | Gelukkig zijn op de leesclub van De Kleuren van Schaduw en de boekvoorstelling van Hashtag Hiernamaals

  1. Ik hou echt van leesclubs. Ik ben zo blij dat er een aantal superactieve YA leesclubs zijn ontstaan om de liefde voor lezen te verspreiden. Die van jou ziet er altijd uit als een enorm feestje. <3

  2. Eigenlijk is jullie leesclub telkens een booknerd-feestje hé. Zo ziet het er alleszins telkens uit wanneer ik je verslagen lees en de keer dat ik er zelf ook bij kon zijn was het net de tweede verjaardag van je leesclub dus toen was het nog meer feest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.