Dear Book Nerd Book Club

22/08 | You Should See Me in a Crown was gewoon leuk

Op 22 augustus 2020 las Dear Book Nerd Book Club, mijn leesclub in de Brugse Boekhandel, You Should See Me in a Crown van Leah Johnson. Je kan mijn recensie al lezen, maar vandaag wil ik je graag een klein verslagje geven over de mening van de leesclub en deze speciale leesclub.

Omdat de leesclub altijd plaatsvindt in de Brugse Boekhandel en omdat de Brugse Boekhandel dus een winkel is, moest de leesclub doorgaan volgens de coronaregels. Normaalgesproken wilde ik de tuin inpalmen, zodat we toch ons mondmasker niet op hoefden als we op onze stoel zaten, maar op die zaterdag waren we niet gezegend door de weergoden en moest de leesclub wel binnen doorgaan. Het was dus een beetje anders dan anders, want nu kon je niemand zien glimlachen, maar het was hoe dan ook weer een klein feestje.

Hoge score en weinig discussie, want het was gewoon leuk

Oké, niet iedereen was zo laaiend enthousiast als ik en zei niet na elk argument ‘maar het was gewoon leuk’, maar het boek scoorde naar onze normen eigenlijk best wel hoog. Het boek scoorde met 11 deelnemers een gemiddelde van 8,3/10. (Daar mag Leah Johnson dus heel blij mee zijn.)

Waar heel veel mensen al voor smolten, was het mooie paarse cover van het boek. Iedereen kreeg eigenlijk meteen al een vrolijke vibe en om eerlijk te zijn, weerspiegelt de cover echt wel heel erg goed het boek. Leesclublid Nana merkte op dat het zelfs een link is naar de verkiezingsposters die hoofdpersonage Liz gebruikt voor haar promcampagne.

Leesclubleden Charlotte en Laure waren eigenlijk de enigen die niet laaiend enthousiast waren over het boek. Ze vonden het boek wat voorspelbaar, cliché en gewoon leuk, maar niet meer. Anderen waren dan net weer helemaal weg van het boek. Florence was bijvoorbeeld heel erg te vinden voor de subtiele diepgang in het boek. Velen waren het met haar eens dat Johnson zware thema’s zoals racisme, homofobie en de sikkelcelziekte zo mooi in het boek waren verwerkt.

Behalve dat deel, had de leesclub niet zoveel te discussiëren over dit boek. Zelfs kleine Nisa viel op een gegeven moment rustig in slaap, want tja, het was gewoon leuk. You Should See Me in a Crown is fijn geschreven, fluffy en laat je achter met een heel warm gevoel in je hart. Het is niet een boek dat eruit springt omdat het meesterlijk is geschreven of baanbrekend is, maar het sprint eruit omdat het zo heerlijk fijn is. En dat mag ook wel eens.

De volgende meeting van Dear Book Nerd Book Club is op 19 september. Dan lezen we Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson en je kunt je nog steeds inschrijven voor de ochtendsessie via dearbooknerdbookclub@gmail.com.

3 thoughts on “22/08 | You Should See Me in a Crown was gewoon leuk

  1. Zelf hier slaag je er in om continu ‘het was gewoon leuk’ te zeggen. Audrey toch. Hahaa.
    Ik vond het ook wel leuk. Voorspelbaar, maar fluffy met toch diepgang, maar willen we niet stiekem zo’n boeken in de zomer lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.