Dear Book Nerd Book Club

21/03 | De allereerste videoleesclub over Wilder Girls van Rory Power

Op 21 maart had Dear Book Nerd Book Club normaal gezien weer moeten samenkomen in de Brugse Boekhandel, maar door de maatregelen tegen COVID-19 heb ik dat helaas moeten afzeggen. Uiteindelijk besloten we dan toch om een videoleesclub te houden.

Natuurlijk was het niet hetzelfde als een leesclub in het écht, maar uiteindelijk was het ontzettend leuk om alle mensen van de leesclub weer eens te zien. In de tijden van de semi-lockdown is het zeker extra leuk om eens met andere mensen wat te babbelen.

We gaven elkaar updates over de boeken die we op dit moment aan het lezen waren. Sommigen hadden ondanks de lockdown toch niet zoveel tijd gehad om te lezen en anderen (zoals ik) zaten in een leestrein.

Wilder Girls: te vaag of juist mysterieus

Wilder Girls van Rory Power is een leesclubboek geworden met heel veel verschillende scores. Uiteindelijk is het gemiddelde beland op 6,4/10. Niet zo hoog, maar ook niet ontzettend laag voor onze leesclub.

Iedereen was eigenlijk wel fan van de cover. Het straalt iets mysterieus uit, wat de meeste leden van de leesclub wel kon bekoren. Toch zou niet iedereen het boek hebben gelezen als het niet voor de leesclub was geweest. Charlotte was bang dat het te veel op Het Schaduwjaar van Kim Liggett ging lijken, anderen waren dan eigenlijk toch niet zo’n fan van de korte inhoud.

Foto: Chiara Verschaeren

Waar we het wel allemaal over eens waren was dat de schrijfstijl van Power wel heel speciaal was. Het paste zich aan aan de situatie en dat vonden sommige mensen wel heel erg goed gedaan. Voor anderen, zoals bij Janna, creëerde het dan eerder een afstandelijk effect.

Nana was wel fan van het mysterieuze boek. De personages waren echt (je kunt het wel een beetje vergelijken met de toiletpapierhysterie van de afgelopen dagen) en heel erg wreed. Toch wisten Hetty, Reese en Byatt, de drie hoofdpersonages, niet iedereen te overtuigen en waren sommige leesclubleden echt geen fan van hun daden.

Ook wisten we allemaal op te merken en zelfs kleine Nisa dat het einde van Wilder Girls wel beter kon. Charlotte en Janna waren er zelfs helemaal niet over te spreken. Doreen wist ons dan wel te vertellen dat er hoogstwaarschijnlijk een tweede deel van Wilder Girls op komst is en dat zou misschien dan wel het open einde kunnen verklaren.

Foto: Chiara Verschaeren

Uiteindelijk zou meer dan de helft van de leesclubleden nog wel eens een boek van Rory Power willen lezen, maar in Wilder Girls waren er toch nog te veel gebreken, zoals het vage einde, de onduidelijke werking van de parasiet en de vaagheid in het algemeen. Dat zorgde ervoor dat toch niet iedereen helemaal overtuigd was. Maar zoals eerder vermeld, de scores waren zeer uiteenlopend van een 4 tot een 8.

De volgende videoleesclub zal plaatsvinden op 11/04/2020 om 15u. Deze leesclub zal helemaal in het teken staan van De Hongerspelen van Suzanne Collins.

2 thoughts on “21/03 | De allereerste videoleesclub over Wilder Girls van Rory Power

  1. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een doorsnee leesclub maar wel fijn dat jullie op deze manier toch nog het boek konden bespreken. Ik ben echt zo blij dat er tegenwoordig heel wat manieren zijn om elkaar ondanks de strenge maatregelen toch te kunnen zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.