Dear Book Nerd Book Club

19/09 | Subtiele spanning in het mindblowing Moordgids voor lieve meisjes

Moordgids voor lieve meisjes verscheen in augustus bij uitgeverij Volt. Het is een YA-thriller en als je dit boek uithebt, wil je zo graag wat meer van deze boeken, want Holly Jackson schreef een geweldig mysterie dat je op het puntje van je stoel houdt. Met mijn leesclub Dear Book Nerd Book Club bespraken we op 19 september dit boek en het was een groot succes.

Leesclubs organiseren met corona die overal rondzweeft is niet zo evident. Gelukkig konden we voor deze zaterdag rekenen op stralende zon en kon de leesclub doorgaan in de tuin van de boekhandel. Ik had al de twee weken voordat de leesclub ging plaatsvinden alle recensies op Goodreads in de gaten gehouden, dus ik wist al dat dit boek deze keer een groot succes ging zijn.

Nagenoeg perfect

Het gebeurt niet vaak dat we een boek lezen en dat de meeste deelnemers er ook laaiend enthousiast over zijn. YA-thrillers lezen we niet zo vaak en dat was misschien ook wel de reden waarom dit boek zo goed in de smaak viel. Moordgids voor lieve meisjes scoorde maar liefst gemiddeld 8,7/10, wat eigenlijk een enorm hoge score is onze leesclub. En dat is allemaal te danken aan Holly Jackson en haar geweldig plot.

Waar heel veel leesclubleden laaiend over waren, was dus het plot. Op zich was het niet zo spannend, maar de subtiele en onderhuidse spanning was bijvoorbeeld voor leesclublid Janna absoluut genoeg om haar helemaal in de ban te houden. Sommige leesclubleden waren dan niet zo verrast door het einde, maar sommige aspecten in de plot wisten hun helemaal omver te blazen.

Ook las het boek ontzettend vlot en dat kwam vooral tussen de afwisseling in format. Het ene hoofdstuk stond helemaal in teken van logboeken, de ander dan weer over wat Pippa op dat moment aan het meemaken was. De hoofdstukken waren ook telkens redelijk kort, waardoor je eigenlijk niet wilde stoppen met lezen. Veel leesclubleden lazen dan dus ook dit boek in een mum van tijd uit. Voor Charlotte zorgden die logboeken en de gedachtenspinsels van Pip echter voor veel herhaling en dat vond zij een groot minpunt aan het boek.

Eigenlijk kunnen we concluderen dat dit boek voor veel leesclubleden nagenoeg perfect was. We hebben alleen twee minpunten weten op te merken en dat was de onverwachte romantiek en de vertaalfouten in het boek. Het waren minpunten, maar die wogen duidelijk niet zo hevig door in het eindoordeel.

Kleine verrassing

Voor deze leesclub had ik ook nog een kleine verrassing van Holly Jackson in petto. Ze beantwoordde namelijk vijf prangende vragen op filmpjes. Alle leden in onze exclusieve Facebook-groep konden die bekijken en eigenlijk zijn we nu nog allemaal benieuwder naar boek twee. Ik hoop maar dat uitgeverij Volt die snel zal vertalen, want de hele leesclub wacht met smart op het vervolg!

De volgende leesclub van Dear Book Nerd Book Club zal plaatsvinden op 14/11 en deze keer gaan we op verplaatsing naar Books & Brunch. Tot dan!

4 thoughts on “19/09 | Subtiele spanning in het mindblowing Moordgids voor lieve meisjes

  1. Oh wat was het toch jammer dat ik ziek was en er niet bij kon zijn. Maar het is toch ook echt zo’n heerlijk boek. Wat ben ik blij dat ze deze vertaald hebben voor de Nederlandse markt. Ik herinner mijn review uit 2018 nog zo goed ‘ik hoop dat ze deze vertalen naar het Nederlands’ en mijn wens is duidelijk uitgekomen. Ik vind het zo leuk om eindelijk de definitieve versie te lezen. Ik had nog een paar herinneringen rondom het boek. Dus ik ben echt benieuwd of ze kloppen (ja ik ben stiekem nog bezig, oeps #momlife), maar ik zit al aan twee feiten die al kloppen dus ik ben benieuwd of ik de rest ook nog juist heb. Al herinner ik mij een not done stukje en stiekem hoop ik dat het niet waar is, maar mijn geheugen stelt me meestal niet teleur, dus ik ben benieuwd.

    1. Oooo veel leesplezier nog! Sommigen hadden alles meteen door en anderen niet, ben benieuwd wat je er van de tweede keer gaat van vinden!

  2. Ik vond dit een heel leuk boek om te lezen! Sommige twists zag ik gewoon echt niet aankomen en de schrijfstijl is geweldig! Holly weet je zo op het verkeerde spoor te brengen vaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.