Dear Book Nerd Book Club

16/11 | De eerste Engelse leesclub met Aurora Rising

Onze leesclub had er eens zin in: een leesclub met een boek dat nog helemaal niet vertaald is én een genre dat we helemaal niet vaak lezen. (Omdat sciencefiction nu eenmaal héél weinig vertaald wordt voor de Nederlandse markt.) Leesclubleden Janna en Nancy nomineerden Aurora Rising van Jay Kristoff en Amie Kaufman en het was waarschijnlijk het meest succesvolle boek van onze leesclub in 2019.

The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the Academy would touch… A cocky diplomat with a black belt in sarcasm
A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates
A smart-ass techwiz with the galaxy’s biggest chip on his shoulder
An alien warrior with anger management issues
A tomboy pilot who’s totally not into him, in case you were wondering
And Ty’s squad isn’t even his biggest problem—that’d be Aurora Jie-Lin O’Malley, the girl he’s just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler’s squad of losers, discipline-cases and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.

Het was best spannend om een boek te lezen dat helemaal niet vertaald is, maar het was zeker eens de moeite. Ikzelf had eigenlijk helemaal geen zin in het boek, omdat het niet echt een onderwerp was dat me aansprak. Maar, het heeft mij en andere leesclubleden aangenaam verrast.

Coverliefde

Er waren heel veel mensen die al iets gelezen hadden van de twee auteurs. Ze hebben dan ook al héél veel boeken op hun naam staan. Sommige minder goed dan andere, maar er waren hoe dan ook grote verwachtingen voor Aurora Rising.

Ook de cover kon op heel veel liefde rekenen. Charlie Bowater (die o.a. de cover ontwierp voor A Court of Thornes and Roses) maakte een prachtige cover. Het paars en de mysterieuze blik van Aurora kon op heel veel fans rekenen.

Meestal wel positief

Lisa was het enige leesclublid die Aurora Rising niet zou oppakken in de boekhandel. Twee anderen hadden over het algemeen niet zo’n grote indruk van het boek. Veel personages en voor Charlotte leken ze eigenlijk allemaal op elkaar.

Over het algemeen was de rest van de leesclub dan heel positief. We waren fan van de humor en ondanks dat het boek niet heel origineel is als het om inhoud gaat, het weet wel te verrassen met goede plottwists. Bovendien vonden veel leesclubleden dat de schrijfstijl van het boek echt geweldig was. Het boek telt meer dan 450 pagina’s, maar je leest het in een mum van tijd uit. Alleen maar lof voor het boek dus.

Grote verwachtingen voor deel 2

Op een paar leesclubleden na, moeten we op onze honger zitten tot 5 mei 2020 voor het vervolg Aurora Burning. We hopen dat we meer werelden gaan verkennen in boek 2 en dat we héél wat uitleg gaan krijgen. Heel benieuwd dus of Aurora Burning van een Second Book Syndrome gaat lijden of niet.

Uiteindelijk scoorde Aurora Rising van Jay Kristoff en Amie Kaufman 8,1/10! Wat (waarschijnlijk) de hoogste score van dit leesclubjaar tot nu toe is. Leesclublid Nana moest er zelfs een traantje bij wegpinken.

Dit was de voorlaatste leesclub van Dear Book Nerd Book Club in 2019. Op 7 december zie je ons nog voor de laatste keer terug voor een leesclub van Het Schaduwjaar en Secret Santa-feestje.

3 thoughts on “16/11 | De eerste Engelse leesclub met Aurora Rising

  1. Ik ben ook erg benieuwd naar dit boek… Hij staat klaar in de kast!
    Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie Het Schaduwjaar gaan vinden. Voor mij was het een van de beste boeken van 2019.

  2. Ik heb het boek nog niet gekocht maar denk dat ik het van Nancy wel een keertje mag lenen. Wat natuurlijk niet goed is voor mijn tbr maar ik ben wel benieuwd naar het verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.