Books, Dear Book Nerd Book Club

10 redenen waarom een leesclub de hemel voor Book Nerds is

In januari werd mijn leesclub twee jaar en dat kan ik eigenlijk nog steeds niet bevatten! We worden zo oud. Nou ja, oud… Maar door dat kaarsje uit te blazen heb ik maar des te meer beseft hoe geweldig de leesclub is én hoeveel liefde die waard is. Vandaag zet ik op een lijstje, waarom leesclubs de geweldigste plek zijn voor Book Nerds zoals ons.

Wat heb je soms aan een boek dat je ZO goed vond, maar je kan er met niemand over praten. Je probeert je kat alles te vertellen, maar die kijk helaas niet geïnteresseerd weg. Je moet je gevoelens kwijt. Zo erg! Dus na twee jaar leesclubs hosten, weet ik dat naar een leesclub gaan, de beste manier ooit is. Vandaag geef ik je tien redenen waarom je een leesclub eens een kans moet geven.

1. Je voelt je niet meer alleen

Een van de grootste problemen die ik vroeger altijd had, is dat ik me altijd alleen voelde als ik boeken las. Ik probeerde mijn vriendinnen wel wat te vertellen, maar niemand in mijn omgeving hield zoveel van boeken als ik. Toen ik uiteindelijk de boekencommunity ontdekte, ondervond ik dat ontzettend veel mensen nét zoveel of zelfs meer hielden van boeken. In een leesclub word je omringd door mensen die zielsveel van boeken houden en die er ook alles over weten.

2. Je kan al je freaky gevoelens kwijt

Het is oké, als je even het leven niet meer ziet zitten omdat een boek je wereld zo op z’n kop heeft gezet. De leesclub begrijpt je en zal je ook met heel veel liefde steunen.

3. Ontdek nieuwe boekentips

De leesclubs is geweldig omdat je gezamenlijk zoveel boeken hebt gelezen. Zo kom je dus snel te weten of een boek de moeite is om op te pakken. Ook ontdek je vaak eens onverwachte pareltjes in de leesclubboeken.23224780_709767825883249_371265031_o

4. Leer een boek op een andere manier lezen

Voor een leesclub moet je voorbereid zijn! Alle scènes worden grondig besproken én alle thema’s (soms heel belangrijke) worden bediscussieerd. Op die manier leer je zelf om kritisch na te denken over wat je leest. Soms werkt het ook tegenovergesteld, want soms dacht je dat je kritisch las, maar de leesclubmensen laten je het boek vanuit een heel ander perspectief zien.

5. Je stapt uit je comfortzone

Dear Book Nerd Book Club (mijn leesclub) probeert altijd verschillende genres (binnen YA) te lezen én vaak is dat niet altijd een genre dat je ligt of een boek dat je niet meteen zou oppakken. Heel vaak ben ik al voor de verrassing komen te staan dat een boek waar ik niet zoveel zin in had, héél erg goed vond. (Maar natuurlijk kan dat ook omgekeerd werken…)

6. Leer vrienden voor het leven kennen

Toen ik mijn leesclub oprichtte, had ik nooit gedacht dat dezelfde mensen twee jaar later met evenveel liefde naar de leesclub zouden komen. Uiteindelijk kan het niet anders dat je na twee jaar een beetje meer dan alleen kennissen bent geworden. Leesclubmensen begrijpen vaak hoe je je voelt en dat maakt vriendschappen sluiten soms duizend keer makkelijker omdat je weet dat iedereen toch één ding gemeenschappelijk heeft.

7. Je kan je er altijd je oude boeken kwijt

Vond je een boek niet goed of heb je het boek ooit eens gekocht, maar je gaat het toch nooit meer lezen? Dan is de leesclub de perfecte plek om je boeken uit te delen. Het is leuker dan ze naar de kringloop brengen, want je weet dat ze op een goede plaats terechtkomen én dat je er iemand plezier mee kan doen.19702750_10212257093315813_8962167801467922976_o

8. Fangirl /fanboys genoeg

Je kan in een leesclub niet alleen over boeken praten, maar ook over films (met knappe acteurs), games of series. Iedereen weet wel iets én in iedere aanwezige schuilt er stiekem een fangirl.

9. Verbreed je horizon

Iedereen in de leesclub weet en kent zoveel andere dingen dan jij. Bij hen kan je soms met hele moeilijke vragen langskomen én leer je soms uit een ander perspectief het leven te zien.

10. Vind je tweede thuis

In de leesclub is iedereen welkom. Hoe oud of jong je ook maar bent. Iedereen.

Als je eens wilt weten hoe mijn leesclub (Dear Book Nerd Book Club) in elkaar zit, dan kun je hier eens de website bekijken! 

 

 

 

 

1 thought on “10 redenen waarom een leesclub de hemel voor Book Nerds is

  1. Het enige waar ik aan kan denken is yaaaaaaaz! Ik zou nu niet in de reeks van ACOTAR verder aan het lezen zijn als het niet aan de boekenclub lag. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.